top of page

Dom förstärker oss 2022

Den 14e spelaren att gå in i Åland Uniteds A-lagstrupp 2022 är Dominique "Dom" Bond-Flasza, född 1996 och bosatt i Kalifornien, uppvuxen i Kanada, men polsk medborgare och jamaikansk landslagsspelare.


Dom, som närmast huserar på högerkanten, främst som högerback har ett förflutet inom collegefotbollen och Washington Huskies. Därefter hörde hon till Seattle Sounders innan hon 2018 tog steget över Atlanten och spelade för den klassiska Holländska klubben PSV Eindhoven och 2020 gjorde Dom en säsong för bekanta polska storlaget Medyk Konin (Som slog ut Åland United ur Champions League 2014) innan hon 2021 gjorde en tripp till Island och Tindastoll. Nu kommer hon att infinna sig här på Åland för att representera Åland United i Nationella Ligan samt i den nationella Cupen, som ju börjar redan i slutet av nämnda månad.


Jamaika, som hon representerar på landslagsnivå då det är hennes mors födelseland, blev hon nationalhjältinna då hon avgjorde sista kvalmatchen för VM 2019 genom den avgörande straffen mot Panama som förde "Reggae Girlz" till VM. I själva VM gjorde Dom en match, fulla 90 minuter mot Brasilien. Sammanlagt har det blivit 17 landskamper hittills.


Vi önskar Dom välkommen i klubben och förbereder nu för att få hela 17 spelartruppen klar före nyår.


"Reggae Girlz World Cup picture"755 visningar

Comments


thumbnail_ÅUB-logo_med ÅU-logo.jpg
liten_annons_ålandstidningen_ÅU-HONKA_webb.jpg
bottom of page