top of page

Dana blir med oss 2022

En god nyhet här på fredagskvällen, dagen innan Honkamatchen är att Dana Leskinen har bekräftat att hon stannar kvar i Åland United och spelar även 2022 med Wiklöf Holding Arena som hemmaplan.


Dana (född 2001) anslöt till laget inför denna säsong från just Honka, där hon 2020 var lagets bästa målskytt. I år har hon sedan tjusat publiken med sina ettriga löpningar och starka bollkontroll. Dana har spelat i alla tävlingsmatcher hittills i år, det vill säga 4 i Cupen, 17 i Nationella Ligan och 2 i Womens´Champions League. Mål har det också blivit, 14 stycken varav 5 i cupen och 9 i ligan. Också i Finlands U23 landslag har hon hunnit debutera under säsongen och har fått en landskamp mot Frankrike och en mot Sverige att lägga till sin CV efter de många ungdomslandskamperna hon har från tidigare år. Även i A landslaget har Dana fått delta i år, men där har ännu inga spelminuter uppnåtts.


Dana Leskinens namn är ett väldigt välkommet sådant i Åland Uniteds trupp för 2022. Själv säger hon att valet att stanna i klubben och på Åland känns rätt:

"Då jag för ett år sedan beslutade att flytta till Åland var det för att jag önskade stabilitet i livet och lugn och ro. Trots att detta år, av personliga skäl varit ett av de hemskaste jag upplevt, har tiden på Åland varit fantastisk. Jag har lärt känna så många nya och fantastiska människor. Jag är helt övertygad om att ett år till i Åland United kommer att ta fram allt det bästa jag har inom mig och sen ser vi vad jag är färdig att göra."


Vi i Åland United är glada att Dana valt att stanna en säsong till och vi ska också göra vårt bästa för att hjälpa henne uppnå sina mål, bland annat genom att hjälpa vårt lag till framgångar såväl ännu i höst som även nästa säsong.


På lördag, i morgon, ser man Dana och resten av Åland United i poängjakt mot Honka på Wiklöf Holding Arena klockan 17.00.257 visningar

Comentários


thumbnail_ÅUB-logo_med ÅU-logo.jpg
liten_annons_ålandstidningen_PK35V-ÅU.jpg
bottom of page