top of page

Damernas Liga utvecklas tillsammans med hela Europa

Finlands Bollförbunds nytillsatta chef för utvecklingen av Damernas liga och damfotbollen i Finland, Heidi Pihlaja besökte under måndagen Åland United. I enlighet med UEFAs nyligen lanserade strategiprogram för damfotboll "Time for Action" kommer även Finland, med Damernas Liga i spetsen att ta upp praktiska åtgärder för att organiserat arbeta för att öka synligheten och kvaliteten på all verksamhet.


Ett faktum redan nu är att flickor kan drömma om att bli fotbollsproffs helt på riktigt i storklubbar som Juventus, Real Madrid och Chelsea. Åland United har ett ansvar att dels stöda utvecklingen i hela landet, men här på Åland främst genom att outtröttligt arbeta för att flickor ska få möjlighet att utvecklas till elitspelare.


En explossion vad gäller fotboll för kvinnor är att vänta under de närmaste åren. Damernas Liga och Åland United vill vara redo att stå stadigt och hänga med i de positiva krafternas riktningar!


Heidi Pihlaja hann under en intensiv dag träffa dels åländsk media, dels ansvarspersoner för ungdomsverksamheten inom Åland United och de största ägarföreningarna och ytterligare stora delar av Åland Uniteds styrelse. En väldigt intressant tid för oss alla är på kommande! Man kan säga att det börjar vara slut lekt, för dem som ännu gjort det.


35 visningar

 köp stödbiljett: 

thumbnail_ÅUB-logo_med ÅU-logo.jpg
bottom of page