top of page

Cassandra Korhonen till Åland United

Åland United presenterar härmed vårt nyaste nyförvärv och på samma gång den 14e A-lagsspelaren för vår 2021 års trupp. Cassandra Korhonen ansluter till vårt lag i slutet av januari, med målsättning att kunna debutera mot TPS i cupmatchen den 6/2.


Cassandra är en notorisk målspottare som gjort närmast otroliga mängder mål i de svenska serierna. För BK-30 från Västerås öste hon åren 2014-18 in 83 mål i såväl division 1 som i Elitettan. 2019 blev ändå kanske den hittills starkaste säsongen för Cassandra då hon på 26 matcher nätade 25 gånger i Elitettan för IK Uppsala Fotboll och hjälpte laget till Damallsvenskan. 2020 gick sedan tungt för hela laget och Cassandra stannade på 4 mål på samma gång som klubben åkte ner till Elitettan igen.


Cassandra Korhonen är nu ute efter en ny fart genom att hon har tecknat ett 1+1 avtal med Åland United. Vi är glada att Cassandra ser möjligheten att komma framåt med hjälp av Åland United på samma gång som hon kommer att hjälpa oss försvara våra cup- och ligatitlar samt ta oss an spel i Champions League.


Cassandra Korhonen, som även spelat 11 matcher (9 mål) för Sveriges U17 landslag samt 5 matcher (1 mål) för U23 landslaget, önskas varmt välkommen till Åland och Åland United!1 194 visningar

Comments


thumbnail_ÅUB-logo_med ÅU-logo.jpg
liten_annons_ålandstidningen_ÅU-HONKA_webb.jpg
bottom of page