top of page

Ashley Riefner till Åland United

Åland United har den äran att presentera sin tionde spelare och på samma gång det tredje nyförvärvet inför säsongen 2020. Vi har gjort ett ettårigt (10 månader) avtal med Ashley Riefner från USA. Ashley har spelat i Damernas Liga sedan 2016 och har vunnit hela ligan 3 gånger, samt cupen vid en par tillfällen för PK-35 Vanda och sedan säsongen 2019 med HJK. Inte minst därför är det med stor tillförsikt vi tar emot henne i Åland United inför kommande säsong.


Ashley, född 1993, är en snabb offensiv kraft på kanten och kan även försvara då det krävs. Således kan vi kategorisera henne som en drömvärvning i Samuel Fagerholms lagbygge. Hittills har det hunnit bli 78 tävlingsmatcher och 21 mål i Finland. Av dessa kom 5 av målen förra säsongen med HJK och ett av dem kom faktiskt på WHA mot Åland United.


På samma gång som vi ser fram emot att se Ashley i vår dräkt ser hon själv fram emot att få uppleva en säsong på Åland:

”Mitt intryck av Åland är något som faktiskt slagit mig varje gång jag varit på ön. Det verkar vara en plats som är fullständigt fokuserad på fotboll men på samma gång fylld med vänliga människor och vackra landskap. Min önskan är att få utveckla mitt spel allt mer och att kunna utnyttja allt som Åland har att erbjuda. Jag är ivrig och känner mig beredd på denna nya utmaning.”


Åland United önskar Ashley Riefner välkommen och ser fram emot att få föra lagbygget vidare under de kommande dagarna.752 visningar

Commenti


thumbnail_ÅUB-logo_med ÅU-logo.jpg
liten_annons_ÅU-PK35_250524_RGB.jpg
bottom of page