top of page

13e spelaren klar

Lagbygget för 2022 håller på att byggas till. Aada Törrönen, född 1998 med senaste klubbadress KuPS stiger in i Åland United från och med årsskiftet.


Aada, som är en i grunden offensiv spelare med kvaliteter både som forward, men även på kanten hela vägen från ytterback/wingback till klassisk ytter debuterade i högsta serien redan 2014, för ONS. Från och med 2016 blev hon ordinarie och tillbringade sedan 4 säsonger uppe i Uleåborg. 2020 blev det KuPS och en roll i laget som tog klubbens första medalj genom tiderna. Även 2021 spelade hon i KuPS, men kom att tillbringa sommaren utlånad i JyPK och sedan under hösten i Kufu 98 och kunde således vara nära laget som tog det bejublade mästerskapet i oktober.


Nu inför 2022 vill Aada ge sig själv chansen att slå sig in i ett nytt topplag och efter att ha bekantat sig med Åland United under några dagar i december står det klart att hon ställer sig till förfogande och ser fram emot Steve Beeks handledning och att jaga framgångar med oss här på Wiklöf Holding Arena:

"Det känns som ett bra beslut att gå till Åland United. Med goda förutsättningar och bra tränare kommer jag att kunna utvecklas som spelare. Jag väntar ivrigt på den kommande säsongen".


Åland United har nu 13 spelare klara för 2022 och ska ännu kontraktera 4 stycken till A laget innan säsongen drar igång. Vi hoppas kunna återkomma med nyheter så snart som möjligt. Men nu först: Välkommen Aada Törrönen!
733 visningar

Comments


thumbnail_ÅUB-logo_med ÅU-logo.jpg
liten_annons_ålandstidningen_ÅU-HPS_RGB.jpg
bottom of page