0-4 seger som bortalag på hemmaplan gav avancemangsfinal på lördag

UWCL dagen på Wiklöf Holding Arena började med att Schweiziska Servette, från Geneve slog Nordirländska Glentoran med 1-0 efter ett mål i matchens andra minut. Därmed stod det klart att vinnaren i dagens andra match, Olimpia Cluj-Åland United skulle få Schweiziskt motstånd på lördag klockan 20, medan förloraren skulle få möte Glentoran klockan 14.00.

Åland United, som för första gången spelade i sina ljusblå- vita bortadräkter på Wiklöf Holding Arena dominerade hela matchen, inför 578 åskådare på plats och cirka 1200 liveföljare på Youtube. Hela 4-0 slutade det hela efter två mål i första halvlek av Mariana Jaleca och sedan ett nickmål på frispark av Anna Westerlund och ett grovjobbarmål av Cassandra Korhonen.

Åland United kommer således att spela om sin historias första avancemang till andra omgången av Womens Champions League på lördag. Matchen mot Servette från Geneve börjar klockan 20.00.

ÅUs lag: Christina Dineson (87e Matilda Nurmi)- Anni MIettunen, Anna Westerlund, Pille Raadik, Monica Hagström- Sarah Troccoli, Karen Reyes (87e Selma Viktorsson), Catarina Realista- Dana Leskinen (65e Ellen Strömborg), Cassandra Korhonen (76e Signy Aarna), Mariana Jaleca