top of page

Återbesök i Tammerfors

Tammerfors är inte bara värd för ishockey VM inkommande helg. Där spelas även fotboll i Nationella Ligan. Åland United, som senast gästade Kauppis konstgräsarena i mars, då det gällde kvartsfinal i Nationella Cupen (seger 2-1 till Åland United) reser till Finlands Manchester för match i femte omgången. I fjol gjorde man samma resa under våren och vann med 4-1, för att sedan på hemmaplan lyckas ännu bättre i augusti genom 4-0.


Ilves, en av landets allra största fotbollsföreningar, har inlett ligaspelet med en seger (TPS hemma, 1-0), två oavgjorda (PK-35 Vanda borta, 0-0 och PK-35 hemma, 1-1) samt en förlust (HJK borta 0-4) förra helgen. Fem poäng och målskillnaden 2-5 på fyra matcher alltså. Med detta saldo ligger man sjätte, två placeringar och en poäng bakom Åland United. Anssi Ylinens lag har stundtals visat goda takter, men den stora spetskompetensen saknas ännu likt tidigare år. Det stora utropstecknet är yttern Tuuli Viinikka som hittills gjort ett mål, men varit oerhört farlig i sina offensiva löpningar såväl i Nationella Cupen, som under inledningen av Nationella Ligan. I övrigt stöds laget upp av rutinerade Aino Rasinen, Pipsa Saarilahti, Saana Tuomela och Anna Olmala för att nämna några stabila namn. Ger man hemmalaget ett halmstrå kan de mycket väl hänga fast och göra allt väldigt jobbigt, så Åland United får ta med sig sin bästa arbetsmoral för att greja en trepoängare.


Steve Beeks med stab har jobbat under veckan med en trupp ganska snarlik förra helgens. Inga nya skador har uppkommit. Louise Andersson, Milla Rosenberg, Pille Raadik och troligen Minna Kurtén, Othilia Nordberg samt Elin Gripenberg som är aktuella för IFK Mariehamn är inte planerade i matchtruppen. I övrigt kör man på med ett tunt, men inspirerat och sportsligt utmanande lag. Matcherna mot Ilves har varit väldigt svängiga på sista tiden. Väldigt goda sekvenser har bytts mot riktigt svaga. En jämn och bra insats på lördag kan ge tre poäng och i så fall ta upp laget på medaljplats i tabellen redan nu tidigt under säsongen.


Avsparken sker på Kauppi i Tammerfors klockan 15.00 på lördag. Kan man inte vara på plats och stöda laget kan man i alla fall se det hela direkt via Ruutu+.


Foto Sascha Zachhuber


142 visningar

Comentários


thumbnail_ÅUB-logo_med ÅU-logo.jpg
liten_annons_ålandstidningen_ÅU-HONKA_webb.jpg
bottom of page