top of page

Åland United blir frimärke

Åland Post hyllar årets finländska cupmästare i fotboll Åland United med eget frimärke Den 9 oktober ger Åland Post ut ett frimärke för att hedra fotbollslaget Åland Uniteds första guld i Finlands Cup för damer. Frimärket är en specialutgåva med begränsad upplaga och finns till försäljning i Postens webbshop och i Mariehamns postkontor på utgivningsdagen.


Den 4 oktober vann fotbollslaget Åland United cupfinalen i damernas Finlands Cup i Myrbacka mot TiPS med 2–1. Denna historiska bragd vill Åland Post fira, och har med kort varsel producerat ett specialfrimärke som kommer att finnas till försäljning från och med 9 oktober.


Cupguldet är Åland Uniteds första. De har sedan tidigare två ligaguld och slåss även denna säsong om guldet i Nationella ligan. Frimärket baserar sig på ett foto av Juha Tamminen som arbetat som fotbollsfotograf i närmare 40 år.

Juha berättar: - Bilden är tagen direkt efter cupfinalen i Myrbacka, mitt i segerjublet. Jag såg spelarna tränga ihop sig för att ta en gruppbild med en av spelarnas mobiler efter att de hade tackat supportrarna och tagit lagfotot. De var väldigt spontana, avslappnade och glada, så jag bestämde mig för att gå nära och fota. Jag tycker att det här är en av de bästa vinnarbilder jag fotat genom åren, man ser att de har en bra laganda. Att ta individuella selfies med pokalen är det nya normala, men här gick istället laget ihop och höll fram sina medaljer, bet i medaljerna och jublade tillsammans.


Upplagan på frimärket är begränsad till 1000 ark och minimibeställning är ett miniark med 8 frimärken som kostar 18,00 € och beställs enklast via Åland Posts webbshop på webshop.alandpost.com. På utgivningsdagen 9 oktober går det även att köpa miniarket över disk på postkontoret i Mariehamn kl.13-15.


Valören på frimärket är Europa, vilket betyder att det räcker som porto för att skicka ett brev upp till 20 g inom Norden och Europa. Frimärket ges ut inom online-tjänsten Mina Frimärken, där privatpersoner och företag kan välja ett eget motiv till ett frimärke.


Åland Post har tidigare gett ut personliga frimärken 2015 och 2016 för att fira fotbollslaget IFK Mariehamns cup- och ligaguld. Observera att specialutgåvan ges ut utanför Postens officiella utgivningsprogram.


Frimärken kan beställas på webshop.alandpost.com, per post till Åland Post Frimärken, PB 1100, AX22111 Mariehamn, Åland, Finland, eller per telefon: +358 (0)18 636 641. För mera information, kontakta: Heidemarie Eriksson, enhetschef Frimärken -post: heidemarie.eriksson@alandpost.com; tel.: +358 (018) 636 632488 visningar

Comments


thumbnail_ÅUB-logo_med ÅU-logo.jpg
liten_annons_ålandstidningen_PK35V-ÅU.jpg
bottom of page