top of page

Viktig hemmamatch på lördag

Den nästsista matchen för Åland Uniteds del i grundserien för Nationella Ligan spelas nu på lördag klockan 17.00 i Mariehamn på Wiklöf Holding Arena. Motståndarna för dagen är ingen mindre än landets mest framgångsrika klubb genom tiderna, HJK.


Senast lagen möttes, i Helsingfors i maj kunde Åland United sätta stopp för en tvåårig period utan hemmaförluster för HJK. 0-2 blev segersiffrorna den gången efter mål av Mariana Jaleca och Pille Raadik. Jonne Kunnas lag har i övrigt haft en väldigt seg säsong. På sina hittills 15 matcher har man haft stor omsättning på spelare och hela 25 st har i något skede varit på planen för de blåvita. Det tog länge innan några av de mer tongivande spelarna, såsom Essi Sainio och nyförvärven och förväntade förstärkningarna Tuuli Enkkilä och Roosa Tuominen blev i spelskick och skador har även drabbat många under säsongen, till exempel Nea Lehtola för att nämna någon av de tyngre namnen. Unga spelare som Ria Karjalainen och Katariina Kosola har hållit laget uppe, men både spelet och resultaten har lämnat mycket att önska sett till de krav man har på det forna storlaget. Just nu ligger man ändå på fjärdeplats, 13 poäng bakom trean TiPS och man är obesegrade i augusti genom två 2-1 segrar över PK-35 Vanda och nu senast mot Honka. Med sina två starka nyförvärv, Leonie Pankratz och Linda Sällström förväntas man vara tillräckligt starka för att slå vilket av topplagen som helst den dagen då man får spelet att stämma.


Även Åland United inser att man aldrig vinner mot HJK genom att ställa in skorna har laddat och tränat i veckan i akt och mening att kunna stöta mot motståndarens svagheter och på samma gång göra det vi själva är bra på. Matilda Nurmi börjar vara tillbaka i spelbar form. Signy Aarna har haft skavanker, men kan nog också vara med i helgen. Louise Andersson fick en smäll på träningen, men även hon ska förhoppningsvis vara aktuell då matchtruppen skrivs ner.


Steve Beeks poängterar att på samma sätt som vi senast satte stopp för HJKs förlustfria två år på hemmaplan bör vi slå vakt om vår egen förlustfria rad på Wiklöf Holding Arena, som är ungefär 13 månader gammal. En viktig match mot en farlig motståndare som alltid är en stor händelse då man möter.


Klockan 17.00 på Wiklöf Holding Arena alltså. Om man av någon orsak inte kan närvara kan man följa det hela i direktsändning från Ruutu+.154 visningar

Comments


thumbnail_ÅUB-logo_med ÅU-logo.jpg
liten_annons_ålandstidningen_ÅU-HONKA_webb.jpg
bottom of page