top of page

Vesa Kumpula blir med oss över 2020

Ett glatt besked så här på onsdagsförmiddagen. Vesa Kumpula som kom med i A-lagets tränarstab under förra säsongen har förlängt sitt avtal med Åland United över 2020. Vesa, som ju även gjorde säsongerna 2008, 2010 och 2013 som målvaktstränare i ÅU kommer framledes att fortsätta med tyngdpunkt såsom målvaktstränare tillsammans med Victor Erikslund. Han kommer också att förstärka ledarteamet ytterligare genom större ansvar för lagets försvarsspel och taktisk videoanalys, för att nämna några uppgifter.


Vesa Kumpula är en utomordentligt hängiven fotbollstränare och vi är glada samt tacksamma att ha honom med oss både denna och nästa säsong, tills vidare. Vesa säger själv så här då vi bad honom kommentera beslutet att förlänga med Åland United:

" En av de stora drömmarna inom fotbollen är att finna en klubb för vars klubbmärke man är beredd att arbeta av hela sitt hjärta. En klubb som ger det dagliga livet betydelse, starka känslor, viktiga erfarenheter och kära minnen. En klubb som möjliggör för en tränare det samma som idrotten ger en idrottare: En möjlighet att sträva efter att uppnå sitt bästa. Jag känner att Åland United är en sådan klubb för mig.


Ett av människans grundbehov är att höra någonstans. Åland och Åland United är två hem för mig. Mitt mål är fortsättningsvis att förtjäna min plats i hemmet genom att arbeta flitigt och idogt.


Att få träna riktigt goda spelare tillsammans med ett högkvalitativt tränarteam gör en tränare ödmjuk. Varje dag slås jag av mina egna brister. Just därför ser jag en väldigt stor utvecklingspotential i mig själv som tränare och detta nya kontrakt med Åland United ger mig möjlighet att jobba mot att uppnå denna potential på ett ännu långsiktigare vis."


Nu närmast ser Vesa, ledarteamet, spelarna och hela klubben fram emot lördagens bortamatch i Nedervetil mot IK Myran.


309 visningar

Comments


thumbnail_ÅUB-logo_med ÅU-logo.jpg
liten_annons_ålandstidningen_ÅU-HONKA_webb.jpg
bottom of page