top of page

Veritas stöder dam- och flickfotboll på Åland och därmed jämställdhet inom idrotten

Veritas Pensionsförsäkring har idag undertecknat ett sponsoravtal med fotbollsklubben Åland United för fotbollssäsongen 2020.


Ansvarsfullhet styr vårt agerande. Vi anser att Åland United har en stark framåtanda och potential. Vi har sedan tidigare ett samarbete inom herrfotboll och därför är det värdefullt för oss att nu även kunna inleda ett samarbete inom damfotbollen, säger Veritas vd Carl Pettersson.


Pensions-Alandia fusionerades med Veritas 1.1.2019, vilket innebär att Veritas idag sköter om många åländska företags pensionsskydd. Veritas samarbete med Åland Uniteds dam- och flickfotboll är ett led i Veritas vilja att stöda och vara närvarande i den åländska vardagen och i företagarlivet.


Fotboll för kvinnor är kanske den idrott som just nu utvecklas mest i världen, analyserar Åland Uniteds sportchef Mikael Virta. Dels stiger nivån på spelet, dels det allmänna intresset som gör att kraven på omkringliggande faktorer blir högre.

Det är viktigt att våra spelare får möjlighet att fokusera på att i första hand vara fotbollsspelare. Vi är därför glada att allt fler företag också ser detta, samt potentialen i kvinnlig fotboll. Veritas är en ny samarbetspartner för oss och vi är väldigt glada att få med dem på vår skuta. Tillsammans ska vi försöka göra världen bättre, både på fotbollsplanen men även i stort för kvinnliga fotbollsspelare, gläder sig Mikael Virta.


Veritas Pensionsförsäkring är ett erfaret proffs inom arbetspensionsförsäkringar. Veritas sköter om 110 000 människors pensionsskydd, av dem är 37 000 pensionstagare. Veritas verksamhet bygger på personlig kontakt och kundbetjäning, med fokus på företag och företagare. Veritas har sex år i följd rankats till det finländska pensionsbolaget med de nöjdaste kunderna. Läs mer på veritas.fi.


Åland United satsar i år, efter två raka bronsplaceringar i Damernas Liga på att komma högst upp i tabellen. I Finlands Cup har man även spelat sig till semifinal och hoppet är stort att kunna upprepa förra årets finalplats. Samarbetet med Veritas invigs genom en försäsongsmatch mot Stockholmsklubben Hammarby i Eckeröhallen lördag 22.2 klockan 15. Läs mer på alandunited.ax/


Mera information:

Mikael Virta, sportchef Åland United, tel. 040 514 5973, mvirta.alandunited(a)hotmail.com

Jessica Ålgars, kommunikationschef Veritas Pensionsförsäkring, tel. 040 7755 781, jessica.algars(a)veritas.fi (vd Carl Pettersson nås via Jessica)66 visningar

Comments


thumbnail_ÅUB-logo_med ÅU-logo.jpg
liten_annons_ålandstidningen_ÅU-HONKA_webb.jpg
bottom of page