top of page

UWCL sparkar av på onsdag

Nu, onsdagen den 18/8 är det dags för första omgången av UEFA Womens´Champions League. Först, klockan 14.00 spelar Schweiziska Servette mot Nordirländska Glentoran i den första semifinalen. Sedan, 20.00 är det dags för hemmalaget Åland United att spela som bortalag mot rumänska CFF Olimpia Cluj.


Alla lag har anlänt till Åland och tränat på Wiklöf Holding Arena. De tekniska mötena är klara och nu är det fotboll som väntar. Åland United har förberett sig efter helgens oavgjorda HJK match och är redo för internationellt tempo. Sanni Ojanen och Louise Andersson dras med skador, men under fysion Maryette Karrings vingar hoppas man ha åtminstone en av dem klar för spel i den andra matchen, på lördag där de bägge semifinalernas vinnare spelar om avancemang till andra omgången och förlorarna möts i en kamp on 3-4 plats och rankingpoäng, samt en viss del bonuspengar.


Steve Beeks och hans tränarstab, som för denna vecka även förstärks av Filipe Teixeiro, har jobbat vidare på det grundspel som fört laget till både nationell cupfinal samt till andraplats i Nationella Ligan. Genom dispositioner som stöder på det man lärt sig om motståndaren är man redo att spela Europafotboll.


Olimpia Cluj är dominanta i Rumänien och därmed vana deltagare i UWCL. Förra året bar det vidare ända in i november och laget består av dels rutinerade landslagsspelare, som till exempel Ioana Bortan, som vi minns från förra årets KuPS, dels inköpta utländska förstärkningar som kanadensiska målvakten Erin Seppi och de amerikanska försvarsspelarna Karlee Pedersen och Riley West, samt dels av unga framfusiga spelare ur de egna leden. Cluj är vana att vinna och kommer inte att sälja sig lätt.


Som en kuriositet kan nämnas att hemmapubliken för första gången får se Åland United i det ljusblå bortastället hemma på Wiklöf Holding Arena, då vi faktiskt är bortalag i denna match. Vi hoppas kunna fylla arenan hela dagen, men framför allt på kvällen. Dags att ta med oss ett resultat i denna tävling nu. med seger får vi en avgörande match om avancemang på lördag!


De som inte kan se matchen på plats kan följa med hela turneringen i direktsändning på Åland Uniteds Youtubekanal.406 visningar

Kommentare


thumbnail_ÅUB-logo_med ÅU-logo.jpg
liten_annons_ÅU-PK35_250524_RGB.jpg
bottom of page