top of page

UWCL lottningen klar. Åland United möter Olimpia Cluj på Wiklöf Holding Arena

Lottningen för UWCL (UEFA Womens´Champions League) och dess första omgång lottades i dag, fredag i Nyon i Schweiz. Åland United lottades in i grupp 5 där två semifinaler spelas den 18/8. Olimpia Cluj från Rumänien blir Åland Uniteds motståndare. Samma dag möts Servette FC Chenoise från Schweiz och Nordirländska Glentoran i den andra semifinalen.


Vinnarna från respektive semifinal möts sedan i en final där vinnaren avancerar till tävlingens andra omgång. Den spelas lördagen den 21/8. Även förlorarna möts i en "bronsmatch" samma dag för att fastställa placeringarna och därmed avgöra rankingpoängens och prispengarnas fördelning.


En timme efter lottningen bekräftades det även att hela denna grupp 5 kommer att spelas här i Mariehamn på Wiklöf Holding Arena. 4 internationella tävlingsmatcher kommer alltså att spelas här på Åland i mitten av augusti.


Åland United ser fram emot en tuff, men inte omöjlig uppgift att spela sig vidare från gruppen. För hela föreningen kommer arrangemangen att innebära en stor kraftmätning, men vi har föresatt oss att lyckas. Det kommer att behövas volontärer i massor, så vi litar på att så många som möjligt känner sig manade att delta.398 visningar

Comments


thumbnail_ÅUB-logo_med ÅU-logo.jpg
liten_annons_ålandstidningen_ÅU-HONKA_webb.jpg
bottom of page