top of page

Tuff bortamatch på söndag

Fotboll i serieform fungerar ju så att ingen match egentligen är viktigare eller mindre viktig än en annan. Ändå känns det ju här i augustikvisten som om slutet av grundserien i Damernas Liga bjuder på lite lite viktigare kamper än tidigare, fast det ju inte är så. På söndagen spelas i varje fall en på förhand sett stor match i Hagalund, då FC Honka som ligger tvåa i ligan tar sig an Åland United, som ju ligger precis ovanför strecket som leder till övre slutspel och dessutom bara 7 poäng från bronsplats. En så kallad viktig match för bägge lag alltså!


"Det nya Honka" under Rosa Lappi-Seppälä har efter lite startsvårigheter spelat upp sig som ett starkt och inspirerat ungt lag. I våras var man och slog ÅU på WHA med 2-0 genom mål av Riikka Hannula och Milla Punsar. Under sommaren har man befäst sin position bakom HJK som tvåa i landets högsta serie. Den senaste tiden har bjudit på oavgjorda resultat mot tex KuPS och HJK, samt segrar mot Ilves och IK Myran, för att nämna några. Framför allt har man profilerat sig som ett lag som är oerhört svårt att vinna över.


Tidigare nämnda Riikka Hannula som inför säsongen gjorde come back i Damernas Liga ståtar i lagets skyttetopp med 6 gjorda mål. Som partner på topp brukar hon ha, ifall inte dessa två själva bildar forwardspar och Hannula själv spelar ytter, Aino Vuorinen och vindsnabba tysklandsåterkommaren Dana Leskinen. Försvaret styrs upp av landslagsaktuella Elli Pikkujämsä och som sagt, Honka är ett svårt lag att vinna över och har farliga raka kontringsspelare framme på topp.


Efter att ha fått målkranarna öppnade i cupmatchen förra helgen siktar Åland United nu på nästa Esboresa genom träningar på Hammarvallen i augustisolen. Den något tunna truppen från förra helgen ser nu betydligt bredare ut. Trots att Paula Myllyoja lämnat laget har tex Rosa Maria Herreros Ossorio och Sara Nordin igen blivit aktuella. Rebecca Björkvall är den enda i truppen som inte ännu kommer att vara i skick att tas ut till spel av Samuel Fagerholm och hans stab. Nyförvärvet Erin Yenney kommer att finnas med i Esbo. Vi har förhoppningar om att hon ska kunna vara med i matchtruppen, men ödet kring detta ligger bland kontorsarbetare i USA. Vi hoppas alla dokument som behövs för att få Erin spelklar är levererade i tid för att få henne aktuell för söndagen.


En stor positiv nyhet är att Maryette Karring är med igen efter en lång skada. Marre har tränat successivt och nu den senaste veckan deltagit fullvärdigt i lagträningen. Hon spudlar av iver att få klä sig i matchdräkt på söndagen:

"Det är såklart jättekul att äntligen vara tillbaka efter en lång skadeperiod! Ser verkligen framemot de resterande matcherna och hoppas och tror att vi kan ta oss mycket högre i tabellen än vi är just nu! Jag kommer, nu när jag är tillbaka att bidra med ny energi och pigga ben, medan de andra snart har spelat en hel säsong börjar min nu! På söndag har vi en väldigt viktig och tuff match. Honka är alltid svåra på deras hemmaplan men vi har lyckats höja vårt eget spel de senaste matcherna och fortsätter vi så har vi alla chanser att slå dem och ta hem 3 poäng! "


Klockan 14.00 sparkas matchen av i Hagalund. Kan man inte vara där går det att följa kampen på Yles kanaler.


På bilden ser vi Sara Nordin i en match mot HJK tidigare under säsongen


124 visningar

Comments


thumbnail_ÅUB-logo_med ÅU-logo.jpg
liten_annons_ålandstidningen_PK35V-ÅU.jpg
bottom of page