top of page

Tremålsseger mot Ilves

Så kom då säsongens första trepoängare i Nationella Ligan. Kallt och ruskigt var det på Kauppis idrottsområde där Ilves damer spelar sina hemmamatcher detta år. Helt färdigt var inte heller spelet, men Åland United var tillräckligt starka för att vinna med klara siffror.


Första halvlek var mycket en historia om hur Åland United anfaller mot ett hårt försvarande hemmalag. Efter de första 10 minuterna då Ilves stundtals höll i bollen och bortalaget erövrade på mittplan, samt spelade snabbt framåt blev hela halvleken i mycket fråga om en passningsövning för Åland United, där "konerna" faktiskt stod för riktigt hårt motstånd. Redan från början radade ÅU upp målchanser. Mariana Jaleca, som debuterade från start denna lördag hade tre lägen, Cassandra Korhonen och Sarah Troccoli två vardera och Catarina Realista ett skott på mål. Roosa Karppinen i Ilvesmålet stod dock stark och antingen klistrade avslutsförsöken, eller så slängde hon sig och räddade till hörna. Hela 9 hörnor hade faktiskt Åland United under första halvlek.


Trots stor dominans blev det bara ett mål under de första 45 minuterna. Dana Leskinen, som varit med om mycket framåt under den första halvan av matchen, slog ett inlägg från vänster i den 27e matchminuten. Karppinen, som attackerades hårt av Cartarina Realista kom inte åt bollen och den hamnade vid bakre ytan hos Karen Reyes som klockrent nätade sin första fullträff i vår tröja. 0-1 alltså och trots ganska mycket spel på Ilves planhalva stod sig dessa siffror till halvtid.


Andra halvlek blev sedan en lite hafsigare historia. Visserligen fortsatte Åland United dominera genom en målchans för Korhonen som friställdes av en långboll från Pille Raadik. Karppinen hann dock ut för att täcka avslutet denna gång. Sen blev det 0-3 också i den 54e minuten, då Sarah Troccoli nätade efter ett fint förspel av Cassandra Korhonen som vände inåt efter Raadiks inkast ute till höger. Troccoli kom i skottläge på Korhonens passning och Karppinen fick inte upp händerna rätt. Mål var det alltså.


Efter 0-2 steg Ilves fram lite mera. Under 20 minuter hade man stora delar av bollinnehavet och tryckte fram mot Christina Dinesons mål. Riktigt farliga skott fick man till också och Dineson fick kasta sig, samt tippa till hörna flera gånger då främst Eini Vesaniemi, Aino Räsänen och dagens Ilvesprofil Sofia Määttä klämde i. Ingen nätkänning blev det dock.


Istället blev det 0-3 i den 78e minuten då Dana Leskinen först sköt i stolpen och Sarah Troccoli sedan fångade upp returen, samt laddade på volley så det stod härliga till. 0-3 var det där. Till hemmalagets eloge ska vi nämna att man aldrig gav upp. Under de sista minuterna pressade Ilves framåt och kunde få till både hörnor och halvfarliga situationer, som ofta blockades av uppoffrande försvarsspel av bland annat Anna Westerlund och Sanni Ojanen. 0-3 slutade matchen sedan och Åland United hade därmed tagit sin första seger i årets Nationella Liga.


Steve Beeks var så klart nöjd med segern, trots att han inser att just detta inte kommer att räcka högst upp i tabellen i höst:

"Vi har många saker att jobba med ännu. Det gäller att finna rätt lägen för rätt spelare och för spelarna att leverera då de kommer i de lägena. I dag kan vi säga att det känns bra att veta att vi dels kommer att bli så mycket bättre, men också att vi redan nu är så pass starka att vi kan vinna dessa matcher."


Nästa helg blir det då hemmapremiär. JyPK kommer till Wiklöf Holding Arena klockan 17.00 lördagen den 1 maj. Vi återkommer med info om hur man kan se den matchen.263 visningar

Comments


thumbnail_ÅUB-logo_med ÅU-logo.jpg
liten_annons_ålandstidningen_ÅU-HONKA_webb.jpg
bottom of page