top of page

Tredje gången gillt- Honka på söndag

I säsongens nästsista omgång av Nationella Ligan har Åland United chansen att bryta den otrevligaste trenden för denna säsong, nämligen trenden att förlora mot FC Honka. Honka från Hagalund i Esbo är faktiskt det enda laget i årets ligaspel som Åland United hittills inte har tagit poäng mot. I början av juni spelade man en match utan själ och hjärta borta i Hagalund och fick sig en skopa vatten över huvudet då hemmalaget vann med 3-1. I grundseriens sista omgång i slutet av augusti gick det lika snopet, då Honka kom till Wiklöf Holding Arena och tog alla tre poäng med siffrorna 0-1.


Segern i Mariehamn var faktiskt Honkas senaste poäng i denna liga. Därefter har man inkasserat tre raka förluster i övre slutserien. 2-1 borta mot KuPS, 1-2 hemma mot TiPS och sedan 4-0 borta mot HJK nu senast. Laget ligger på sjätte plats och kan i teorin bli femma bara de vinner de två följande matcherna samtidigt som PK-35 Vanda förlorar båda sina matcher. Inför säsongen hade laget ambitioner på medalj- och guld, men riktigt så gick det inte heller detta år. Rosa Lappi-Seppälä leder denna söndag laget för näst sista gången och man har redan meddelat att nästa års huvudtränare kommer att vara nuvarande assisterande Omar Adlani. Det blir intressant att se hur mycket han har påverkat redan denna helg gällande taktisk disposition och övriga prioriteringar.


Mycket om Honkas problem detta år vittnar faktum att lagets interna skytteliga leds av tre spelare tillsammans, som vardera gjort tre mål. Jasmin Leppioja, Eveliina Parikka och Aino Vuorinen, som lämnade laget i augusti, delar på äran för tillfället. Honka har även en enorm spridning på sin trupp då hela 32 spelare har deltagit i årets Nationella Liga i Honkas matchdräkt. Av dessa har endast en, Tiia Savolainen varit med i alla 21 matcher hittills.


Honka har som sagt lyckats som bäst detta år just mot Åland United. Detta är något som vårt lag får se till att sätta stopp för. Efter förra helgens oavgjorda match mot TiPS var det mycket tal om skador i truppen. Denna vecka har visat att det såg mycket värre ut än det faktiskt var. Den enda spelaren som med säkerhet inte kommer att kunna spela på söndag är Karen Reyes som fortfarande har sviter av handoperationen. Mariana Jaleca genomgår ytterligare kontroller ännu under slutet av veckan och får betraktas som osäker. Däremot mår både Cassandra Korhonen och Sarah Troccoli, som rapporterades skadade i förra matchrapporten förhållandevis bra och chanserna att dessa ska kunna delta mot Honka är stora. Även i övrigt börjar spelare kvickna till. Signy Aarna är nu tillbaka i helt vanlig träning och Dana Leskinen spelar även hon helt obehindrat, som vi också såg i förra veckans inhopp i Dickursby. Louise Andersson, som förra helgen spelade sista seriematchen med IFK Mariehamn är också nu tillbaka i Steve Beeks roster.


Matchen spelas på naturgräs i Hagalund på söndag klockan 14.00. Detta är, förutom en ligamatch värd tre poäng också en god genomkörare inför dels sista omgången hemma mot HJK, dels cupfinalen på Olympiastadions naturgräs den 16 oktober. Söndagens match kan så klart ses på plats i Esbo, eller så direkt via Ruutu+.157 visningar

Comments


thumbnail_ÅUB-logo_med ÅU-logo.jpg
liten_annons_ålandstidningen kopiera.jpg
bottom of page