top of page

TPS hemma på måndag

Den långa påskhelgen kulminerar på måndagen då Åland United spelar hemmamatch på WHAs konstgräs. Avsparken går klockan 18.00 och för motståndet står klassiska TPS från Åbo.


Lagen har mötts redan en gång detta år. På bortaplan lyckades Åland United bärga en 3-0 cupseger i februari. Den gången hade Phoenetia Browne en stor kväll då hon prickade nätet två gånger och dessutom både stolpar och motståndarmålvakt vid flera tillfällen. Isen har släppt, snön smält och världen förändrats en aning sedan dess. TPS kommer att vara mycket vassare nu då det är ligamatch och Åland United har fått många pusselbitar på plats gällande grundspelet.


TPS, med nya huvudtränaren Petteri Joensuu vid rodret fick en flygande start på sitt ligaspel förra helgen då man hemmaslog KuPS efter ett snyggt mål av Katja Hakala och ett självmäl efter ett inlägg från veterankaptenen Mira Uronen. Laget har , som vi nämnde inför cupmatchen, tappat en hel del i styrka genom att trion Majasaari, Schrey och Spets och senare även Tiia Savolainen, dock via PK-35 Vanda, har gått till Honka, Koivunen till HJK och Lehkonen till KuPS. Förutom de många unga juniorerna som flyttats upp i A-laget är de riktiga nyförvärven målvakten Siiri Välimaa som återvänt efter några år i Norge, Patricia Träsk från Umeå IK och så då Tiia Hirvonen som ju spelade med Åland United i fjol. Sini Laksonen som i många år hört till TPS ryggrad, men i fjol hörde till Honkas ligatrupp har inte ännu anlänt från studierna i USA och är därmed inte aktuell ännu på måndag. Laget består ändå av några starka profiler, såsom kaptenen Uronen på vänsterbacken, Emma Santamäki, Laura Kattelus, Netta Laasio och forwarden Jenni Rannus för att nämna några. Dessa håller alla hög ligaklass och kan ställa till det för alla lag och spelare i Damernas Liga.


Åland United förbereder sig i påskens solsken och på grönt konstgräs. Efter att ha fått till en premiärseger med hjälp av tålamod förra helgen i Uleåborg är man styrkta i sin tro att laget kan lita på sitt eget sätt att spela. Samuel Fagerholm ser med förtröstan på måndagen:

”Det var riktigt skönt att se laget spela förra helgen och resultatet vi fick med oss gav oss ännu mera råg i ryggen. Matchen mot TPS kommer troligen att bli rätt lik den mot ONS. TPS har dock en seger i ryggen de med och därmed kan det bli ännu mera tuggmotstånd denna gång, så vi måste helt enkelt fortsättningsvis skärpa till oss och göra alla de olika momenten på ett ännu bättre sätt än förut.”


Laget har haft möjlighet till många olika spelövningar i veckan och truppen börjar igen vara närmare kurant läge. Maryette Karring och Elsa Viktorsson, samt troligen Sofia Lindström kommer inte att vara aktuella för spel, men i övrigt råder en trygg, men ändå utmanande konkurrenssituation i alla lagdelar.


Lagkaptenen Bri Campos är inspirerad över Åland Uniteds nuläge:

” Då vi ser på den allmänna utvecklingen så tar vårt lag små steg framåt varje vecka och vid varje match. vi kommer närmare och närmare hur vi vill att vi ska spela och det känns tillfredställande... Dock har vi ännu så mycket att jobba med och det håller mig sannerligen inspirerad. Om vi bara fortsätter på den utstakade vägen, hålls hungriga och redo att tävla, då kommer vi att vara ett väldigt svårt lag att slå denna säsong.”


Bri och hennes lagkamrater ser du alltså på Påskannandag, måndagen den 22/4 klockan 18.00 på WHAs konstgräs! Vi räknar med mycket folk, så kom i tid!


Bild: Sofia Södergårdh

131 visningar

Comments


thumbnail_ÅUB-logo_med ÅU-logo.jpg
liten_annons_ålandstidningen_ÅU-HONKA_webb.jpg
bottom of page