top of page

Toppmatch igen på lördag. Denna gång i Dickursby

Årets rekordjämna ligaspel kombinerat med framgångarna i cupen har nästan gett inflation i matcher som kan karakteriseras som extra viktiga. Å andra sidan är varje match i en serie lika viktig ur matematisk synvinkel. En kamp mellan en ligatvåa som ligger två poäng bakom ligaettan måste väl ändå få anses lite speciell. Just detta händer inkommande lördag klockan 14.00 i Dickursby, Vanda. Åland United möter ligaledande TiPS och har chans att själv gå i topp.


Nu, då halva ligan är spelad ligger alltså TiPS högst upp med 21 poäng. Åland United är tvåa med 19. En seger för bortalaget skulle alltså föra upp Åland United till ligaledning.


Då måste vi minnas att förutsättningarna ändå inte är så självklara som det kan låta. TiPS har hittills inte förlorat en enda match i ligan, eller cupen med för den delen-TiPS är ju våra finalmotståndare där. Man har tänjt sig till stora segrar, som tex den hemma mot KuPS med segermålet i den 97e minuten. Man har också undvikit förluster genom tajta oavgjorda matcher mot topplag såsom 0-0 mot Åland United och HJK, samt 1-1 mot PK 35 Helsingfors. Pauliina Miettinens lag har levt i en flow och visat sig kapabla att matcha de allra bästa, vilket ju topplaceringen visar.


En par brasklappar har man dock åkt på. Roosa Ariyo , som inledde starkt med 6 mål på 6 matcher är ute för resten av säsongen och även hon duktiga anfallaren Nora Lehto bars ut förra helgen med skada och det är osäkert om vi ser henne på lördag. Försvararen Emmi Sirén är även avstängd efter utvisningen mot KuPS så lagets bredd testas en aning. Nya amerikanska forwarden Vanessa Kara, som senast sågs i Florida Gators torde ha suttit av sin karantän och kommer kanske att göra sin debut nu på lördag. TiPS är ett alltjämt ungt och väldigt skickligt lag som inte kommer att gå med på att lägga sig frivilligt.


Åland United är ju också inne i en stark tid resultatmässigt sett. 2-1 segern mot Honka följdes upp med 1-0 seger borta mot KuPS och därmed plats i denna eventuella tidiga ligafinal (Kanske lite tidigt att prata i de termerna redan då hela ligan är så jämn, men i november kanske vi ser denna match i det ljuset). Samuel Fagerholm har fortfarande samma trupp att jobba med. Lite slitningar och skavanker finns, men endast Rebecca Björkvall är helt säkert ute ur lördagens matchtrupp. Tilde Hellund är tillbaka på Åland, men kanske ska spela för IK Myran några matcher till. Ode Fulutudilu, som varit ett ständigt orosmoment framåt är inte buskablyg i sina kommentarer om den kommande matchen:

"Jag tror detta kommer att vara en mycket viktig samt tuff match för klubben. Alla i laget vet hur viktig denna match är och vi kommer att vara förberedda att kämpa enade och att förhoppningsvis kunna diktera i Ligan under den andra halvan. Förhoppningsvis kan vi skicka ut ett budskap om att vi är här för att kämpa om mästerskapet."


Laget har tränat i Hammarland och i Jomala för att få känsla för naturgräs inför matchen i Dickursby. Ruutu+ sänder direkt för dem som inte hinner till platsen och kanske också Ted Martell tar dig igenom allt på svenska genom youtubesändning om det vill sig väl. Stor match igen på lördag alltså.
180 visningar

Comments


thumbnail_ÅUB-logo_med ÅU-logo.jpg
liten_annons_ålandstidningen_ÅU-HONKA_webb.jpg
bottom of page