top of page

Tony Jansson ny assisterande tränare

Både spelar- och ledartruppen för säsongen 2020 börjar komma samman. Senaste tillskottet blir A-lagets nye assisterande tränare Tony Jansson.


Tony har en gedigen åländsk fotbollsbakgrund, som spelare har han spelat seriespel som högst i Division 2 för IFFK och även gjort inhopp i Ligacupen för IFK Mariehamn genom de dåtida farmavtalen. Mångårig erfarenhet som tränare har han också, förutom UEFA B licensen som certifierar honom som Ass tränare i Damernas Liga. I IFFK fungerade han som assisterande tränare och samma roll har han haft inom A-lagen i Hammarlands IK och IF Fram. På ungdomssidan har Tony erfarenhet som Förbundstränare för pojkar av årskullarna 1994,-96 och -98, samt som tränare för IFK Mariehamns B-pojkar och FC Åland. Dessutom är Tony Jansson utbildad och praktiserande lärare i grundskolan sedan 17 år.


I och med Tony Jansson får Åland United en ny röst och nya vinklingar i coachingen som stöd för Samuel Fagerholm och den övriga tränarstaben, som vi strävar att hålla möjligast intakt. Några övriga ledare kan komma att lite omstruktureras med sina uppgifter, men idén är att bibehålla den goda gruppdynamiken samt ytterligare stärka möjligheterna för spelarna och laget att träna och spela i toppen av Damernas Liga.


"Jag ser fram emot att arbeta med Samuel och övriga ledarstaben!" säger Tony Jansson kort. Vi i Åland United önskar honom välkommen och ser fram emot att ha honom med i vårt A-lag säsongen 2020.338 visningar

Comments


thumbnail_ÅUB-logo_med ÅU-logo.jpg
liten_annons_ålandstidningen kopiera.jpg
bottom of page