top of page

Subway Nationella Ligan prisbelönas av UEFA

I den årliga UEFA Grow awards ceremonin där olika kategorier gällande utvecklandet av fotboll i Europa belönas har Finlands Bollförbund och Subway Nationella Ligan fått pris som det mest lyckade utvecklingsprojektet 2021. Nationella Ligan har sedan den grundades i sin nya version fördubblat synligheten i media, samt gällande de centrala sponsorerna. Sinnebilden av damfotboll har förändrats till en sinnebild av fotboll och verksamheten inriktar sig på modern elitidrott. I stort har fotbollsutövandet bland flickor i Finland ökat med 12% och den finländska ligan har fått global synlighet och fått bekräftad uppföljning bland annat i Australien och Wales.


Åland United, som är en del av denna prisbelönta liga satsar på att stärka sin egen organisation och att uppfylla de allt högre kraven både spelmässigt- och organisatoriskt som denna utveckling medför på såväl internationell, nationell som lokal nivå.

Här kan man läsa om utmärkelsen och de andra pristagarna: https://www.uefa.com/news/0270-13de868bea9f-858f6e9fd225-1000--uefa-grow-awards-celebrate-association-successes/

103 visningar

 köp stödbiljett: 

thumbnail_ÅUB-logo_med ÅU-logo.jpg
bottom of page