top of page

Stor lördag i Myrbacka

Denna lördag klockan 14.00 spelas en klassisk 6 poängsmatch i Myrbacka. PK-35 Vanda ligger tre poäng före Åland United i tabellen. Med seger skulle man alltså gå förbi och ta sig upp på tredje plats. En förlust däremot skulle hålla ÅU på fjärde plats med 6 poäng upp till trean. Detta i grundseriens nästsista omgång, så förutsättningarna för Mästerskapsserien kan avgöras eller färdigställas i och med denna match.


PK-35 Vanda, som inledde Nationella Ligan starkt och är det enda lag hittills som slagit ledande KuPS i seriespel detta år har en riktigt tung period bakom sig. Man har något så unikt som tre förluster på raken, då man först överraskningsföll med 0-1 mot HPS, sedan med 1-3 mot HJK och förra helgen med ofattbara 0-7 borta mot KuPS efter totalkollaps i andra halvlek. Jari Väisänen är dock en väldigt rutinerad tränare och hans lag har ett inbyggt DNA som får dem att anpassa sig till de mest trängda situationer och medaljhungern är stark. Åland United kommer, precis som traditionen bjuder att få en riktig genomkörare i Myrbacka.


Hemmalaget har aningen förnyats sedan det senaste mötet i Mariehamn i våras då Åland United tog en 1-0 seger på Wiklöf Holding Arena. Gamla goda Tia-Maria Jaakonsaari har kommit med för att göra ännu en säsong och Åland Unitedbekantingen Sanna Porali har även hon återvänt till sin gamla klubb under sommarens gång. I övrigt har laget haft problem med sjukdom och skador på sista tiden. Bland annat målvakten Velma Oikarinen har varit borta en tid, precis som Rebecca Kindstedt, Vilma Hakala, Roosa Toivanen och några till. Förra veckan återfanns spelare som Netta Koso och Roosa Bröijer på avbytarbänken och Väisänen har en tuff uppgift att få ihop sin bästa elva till lördag. De målmässigt dominerande spelarna denna säsong har varit Wilma Forsblom och Karoliina Autio, som denna säsong tagit stora steg framåt i sin utveckling.


Myrbacka är en arena som under åren varit väldigt svår för Åland United att ta hem full pott på, Cupfinalen 2020 undantagen men då mötte vi ju inte PK-35 Vanda. Ska det gå vägen, då är denna lördag en väldigt passande tidpunkt. Förra helgens ganska avslappnade första halvlek och ivern över fyra gjorda mål har fört laget in i träningsveckan. Louise Andersson och Dana Leskinen fattas fortfarande från Steve Beeks matchtrupp, men till exempel Kit Loferski som drabbades av en lindrig hjärnskakning mot Ilves är troligen fräsch och redo att spela.


En stor match alltså. Lika viktig som alla andra i ligan, men till sin uppenbarelse väldigt speciell just denna helg. Avspark klockan 14.00 och alla Åland Unitedsupportrar inbjudes att infinna sig. Kan man inte ta sig till Myrbacka går det som vanligt att följa matchen direkt på Ruutu+.109 visningar

Comentarios


thumbnail_ÅUB-logo_med ÅU-logo.jpg
liten_annons_ålandstidningen_PK35V-ÅU.jpg
bottom of page