top of page

Sommarfight i Jyväskylä

Nationella Ligan fortsätter tuffa på genom sommaren. Nästa bokstavligen heta kamp för Åland United sker på lördagen i Jyväskylä på Harju stadion. Hemmalaget JyPK är i en mardrömslik situation och väntar bara på att få vinna sina första poäng för året. I fjol säkrade ju klubben sitt spel i högsta ligan först sent under hösten genom att vinna ligakvalet. Starten på årets ligaspel har sedan tyvärr inte alls varit bra.


JyPK, under ledning av Vesa Stenroos har stundtals kunnat utmana och till och med pressa ner motståndare. Nivån har dock varit väldigt ojämn och därför har man alltså förlorat alla de 10 matcher man hittills spelat. Senast blev det 1-2 hemma mot HJK för två veckor sedan. Förra helgen blev man spellediga till följd av FC Honkas coronakarantän.


JyPK gästade Wiklöf Holding Arena i våras och fick åka hem med en 4-0 förlust i baken. En spelare på mångas läppar då var målvakten Fanny Söderström, som höll siffrorna nere genom fint målvaktsspel. Söderström har dock inte stått mellan JyPK stolparna sedan i början av juni och i de flesta fall har Nanna Leivonen axlat målvaktsmanteln på senare tid. JyPK har även försökt förstärka laget genom spelarlån från KuPS. Mot HJK spelade tex Aada Törrönen och Saana Hartikainen för de grönsvarta.


Åland United har en ganska diger historia gällande bortamatcher mot JyPK. Trots att ÅU i allmänhet hamnat ovanför Jyväskylälaget i tabellen, med en par undantag, tog det faktiskt ända till förra sommaren innan man tog med sig en seger hem från Harju. 6-2 slutade julimatchen den gången. Något likanande är det nog skäl att satsa på även på lördag. Vi ligger mitt i medaljkampen och det är oerhört viktigt att kunna spela på resultat, fast man så klart gärna tar dessa med en god speluppvisning också.


Den slitande förra veckan och denna veckas fortsatta arbete har skördat lite offer. Matilda Nurmi och Sarah Troccoli är osäkra till spel i Steve Beeks trupp inför resan. I övrigt jobbar man mest bara på och förbereder sig för en lång resa igen. Just dessa långa resor är oerhört mycket lättare att utföra om man på samma gång får med sig tre poäng. Dessa ska vara möjliga att hämta från Jyväskylä, men som sagt har det ofta varit mycket svårt just där.


Matchen sparkar igång klockan 17.00 på lördag (17/7). Kan man inte vara i Jyväskylä går det att se matchen direktsänd via Ruutu+.

126 visningar

Comentários


thumbnail_ÅUB-logo_med ÅU-logo.jpg
liten_annons_ålandstidningen_PK35V-ÅU.jpg
bottom of page