top of page

Sista matchen av första halvan, mot Ilves på WHA

Det går fort då det är roligt. Nu på lördag, klockan 18.00 spelas redan den nionde matchen i Damernas Liga för Åland Uniteds del. Det betyder också att halva grundserien är spelad och serien så att säga vänder efter helgen. Som motståndare ställer Ilves från Tammerfors upp på WHAs gräsmatta. I augusti går returen sedan i Tammerfors och då är det grundseriens avslutning som gäller.


Olika omständigheter har gjort att Ilves inte hunnit med lika många matcher ännu som Åland United har gjort. Lördagens kamp blir först den sjätte för de gulgröna. Man inledde ligaspelet lovande med en 3-2 bortaseger mot ONS och sedan följde man upp med 0-0 hemma mot Honka. Därefter har de tre spelade matcherna slutat i förluster mot TiPS, KuPS och senast HJK. Mikko Lepistös och Mauri Heinonens lag har dock visat lovande takter och framfusigt spel.


Inför säsongen kändes det som om Ilves skulle ha tappat några betydande bitar, då Emmaliina Tulkki och Nea Lehtola gick till HJK, Seina Mustajoki återvände till PK-35 Vanda och Kaisa Björn slutade, för att nämna några av de lite mer rutinerade krafterna. På plussidan fick man Aino Varkoi från Pallokissat, Jenni Kantanen från TPV och sedan en par unga löften från klubbens egna B flickor. Då man även under lite turbulenta omständigheter förlorade tränaren Ollipekka Ojala till KuPS såg det hela lite bräckligt ut, men som sagt har tränarparet Lepistö-Heinonen skapat ett ungt och fördomsfritt Ilves, som senast ledde mot HJK och utan otur i eget straffområde kunde man mycket väl ha tagit sig en poäng åtminstone.


Det gäller alltså att vara beredd för Åland United, som efter förra helgens målkalas nu glider fram genom veckan i väntan på mera. Samuel Fagerholm vill ta vara på den goda känslan, men också se till att Ilves tas på fullaste allvar:

"Det är skönt att få studsa tillbaka med en vinst och då göra lite mål. Känslan är som tidigare väldigt bra i gruppen, det är inte mycket som rår på dessa spelare. Men nu gäller det att vi laddar om för en intensiv match jag tror att det är en helt annan karaktär på denna match och det gäller att vi är där energimässigt för att få ett bra resultat."


Fortsättningsvis är det bara Maryette Karring som med säkerhet inte ingår i den spelande matchtruppen. Bri Campos jobbar på och kommer med stor sannolikhet att vara helt spelklar på lördag. Även spelare med små slitningar börjar bli mer och mer dugliga för 90 minuters ligafotboll.


Förra helgen spelade Paula Myllyoja i ÅUs mål. Hon har ett gammalt förhållande med just Ilves, där hon spelade sedan barnsben säsongerna 1995-2000 och sedan även 2002, 2005-2007 samt 2011-2012. Paula njuter som en del av Åland United och tror stenhårt på våra chanser, samt inser att Ilves inte är det samma som då hon själv spelade i klubben:

"Laget har förberett sig med stor iver inför Ilves matchen. Nu då ketchupflaskan öppnades finns det orsak att hoppas på fortsatt framgång på lördag. Ilves är ett ungt och skickligt lag så vi kan nog vänta oss en högklassig match. Det spelar egentligen ingen personligt bekant spelare till mig i dagens Ilves, så att så mycket har min forna egna klubb förändrats med tiden. Till all lycka finns i alla fall lagledaren Leena Työläjärvi kvar, så henne ska jag i varje fall få krama om."


Åland United möter alltså Ilves på WHA denna lördag klockan 18.00. Kom med och stöd oss in i ännu mera flyt!118 visningar

댓글


thumbnail_ÅUB-logo_med ÅU-logo.jpg
liten_annons_ÅU-PK35_250524_RGB.jpg
bottom of page