top of page

Sex matcher kvar denna säsong!

Nu har då alltså grundserien för Nationella Ligan 2023 nästan spelats färdigt. En omgång återstår, för Åland Uniteds del bortamatch i Hagalund mot Honka, med avspark klockan 15.00 inkommande lördag.


Därefter delas serien in i två slutserier. De sex bästa i grundserien spelar en enkelserie där alla möter alla en gång. Den kallas Mästerskapsserien. De fyra i botten möter varandra i en dubbelserie som kallas Utmanarserien och där avgör man vem som faller till Damettan och vem som får kvala om överlevnad i högsta ligan. I bägge slutserie står alla poäng och mål från grundserien fast, så det är en direkt fortsättning på allt som hittills spelats.


Åland United ligger som bekant tvåa och kommer att så förbli även efter nästa helg. Därmed kommer vi att få tre hemmamatcher och två bortamatcher i Mästerskapsseriens fem omgångar. Ordningsföljden mellan lagen kommer att avgöra lottningen och därmed kan inte ett spelschema uppgöras före efter den sista omgången nästa lördag. Matcherna kommer dock att spelas i september och oktober, med planerad sista omgång helgen 14-15/10. Serieläggningen påverkas av cupen, KuPS deltagande i UWCL, internationella FIFA dagar och andra serieläggningar som kan innebära arenakrockar. Därmed kommer ingenting att vara riktigt säkert, annat än just att vi har två borta och tre hemmamatcher under hösten, samt att sista omgången kommer att spelas i Kuopio för vår del.


Denna sista match mot KuPS kan komma att bli en direkt avgörande mästerskapsmatch. Den kan också bli en avgörande match för någon annan medalj, eller så är den bara en sista ligamatch för säsongen. Vi ber dock alla supportrar märka upp den 14-15/10 som en resehelg till Kuopio då det blir sista chansen att se Åland United 2023 spela.


En spännande höst önskas alla och vi hoppas få se er på Wiklöf Holding Arena alla de tre gångerna vi har kvar i år!


Foto Sascha Zachhuber


170 visningar

Comments


thumbnail_ÅUB-logo_med ÅU-logo.jpg
liten_annons_ålandstidningen_ÅU-HONKA_webb.jpg
bottom of page