top of page

Semifinal på lördag

En stor dag stundar på WHA denna lördag. Åland United spelar i semifinalen i Damernas Finlands Cup mot KuPS om en plats i finalen den 4e oktober. Fotboll blir sällan mer spännande än så här.


KuPS, som ju älgat sig genom inledningen av Nationella Ligan med buller och bång, med mål både framåt och bakåt, samt poäng så det räcker till en tredje plats just före Åland United, tog slätt i cupens gruppspel i vintras. Både ONS och IK Myran föll klart. Sedan fick man HJK emot sig i kvartsfinalen och efter dramatiska skeden och förlängning kunde man där vinna med 4-3. Åland United i sin tur tog ju sig till semifinalen via gruppspelet där TPS besegrades och Honka stannade på oavgjort. Ilves hemma var kvartsfinalen och där blev det en klar seger hemma i Eckeröhallen. Nu är det alltså skarpa i pipan och semifinal.


KuPS i sig är ett väldigt färgstarkt lag. Ollipekka Ojala har starka personligheter att få sammanfogade. Emma Immonen, målvakten som kom till denna säsong från HFA Märsky är en aktiv modern keeper. Sedan har man en hel del både nya och gamla spelare framför henne i laguppställningen. Mckenzie Grossman från USA har visat sig vara en stark kraft som mittback och med svenska nyförvärvet Maja Göthberg som högerback och eventuellt någondera Åland Unitedbekantingen Kaisa Kotka eller Ella Vanhanen som vänsterback bildar de gulsvarta ett försvar som verkar bli starkare ju längre säsongen går. De riktigt vassa lagdelarna är nog de två främsta dock. På mittfältet huserar rutinerade och duktiga Anni-Maija Kauppila och Neea Berg, samt nyaste förstärkningen Ioana Boran från Rumänien. I forwardslinjen är det sedan ofta riktig cirkus då Lavdjie Begolli och Gentjana Rochi kommer igång. Även Aino Kröger ger en stor dos fart och målfarlighet till lördagens bortalag.


Åland United, som snöpligt föll förra veckan i Myrbacka går inspirerade och hungriga mot lördagens semifinal, med endast Tilde Hellund och Rebecca Björkvall otillgängliga för spel. Monica Hagström är en av dem som är väldigt pigg på att det ska bli lördag fort:

"Jag har en tillitsfull och god känsla. Laget har väntat på den här matchen. Vi vill absolut förädla silvret från i fjol till guld. Cupmatcher är alltid spännande då det krävs seger för att avancera. KuPS kommer att bjuda på hårt motstånd men bara vi spelar med våra egna styrkor och alla litar på varandra tror jag nog med säkerhet att vi kommer att vinna och ta oss till final. Vi har i våra senaste matcher visat att vi kan spela bra fotboll och nu är det egentligen bara frågan om att vi behöver göra det samma också nu på lördag."


Avspark på WHA sker klockan 17.00 på lördag. Om man av någon orsak inte är på Åland eller kan komma till platsen, går det att se semifinalen på Åland Uniteds Youtubekanal i direktsändning med svenskspråkig kommentar.


302 visningar

Comentários


thumbnail_ÅUB-logo_med ÅU-logo.jpg
liten_annons_ÅU-PK35_250524_RGB.jpg
bottom of page