top of page

Selma förlängde sitt avtal

Selma Viktorsson, född 2002, som spelat i Åland Uniteds A lag sedan 2017 och varit en ordinarie del av truppen sedan 2019 har i dag förnyat sitt kontrakt, som tidigare varit över 2020, till att nu även omfatta 2021. Selma har med andra ord uppgraderat sitt "ungdomsavtal" till ett riktigt A-lagsavtal och LIFs, samt IFK Mariehamns ungdomsprodukt kommer att få spela en allt mer inflytelserik roll på ÅUs mittfält.


Hittills har Selma spelat 18 matcher i Damernas Liga och 3 i Cupen för Åland United. Inga mål har hon ännu noterats för, men i slutet av förra säsongen var det nära många gånger, så ett kvalificerat tips säger att den första fullträffen kommer denna inkommande säsong. Under 2019 fick Selma även debutera i U17 landslaget och hon har nu tre landskamper för Finland att lägga till sin cv. Att säkra Selma Viktorsson i laget över 2021 är mycket viktigt i klubbens strävan att på lång sikt ha lokala spelare i A-lagstruppen. Därmed är Selma och Pille Raadik de två spelarna som med säkerhet spelar i våra färger säsongen efter den nu inkommande.


Nu närmast väntar cupmatch i Eckeröhallen för Selma och övriga A-laget. Klockan 17.00 sparkar matchen mot Honka av inkommande söndag den 19/1.

196 visningar
231x.png

Åland United

F.C. Honka

Honka_logo_transp.png

10 juni kl. 17.00

Wiklöf Holding Arena 

Matchsponsor:

avancia.png
bottom of page