top of page

Riktig toppmatch på söndag!

Under en fotbollssäsong finns det några hemmamatcher som supportrarna vet att är extra viktiga att se på plats. En sådan spelas på Wiklöf Holding Arena nu på söndag med avspark klockan 16.30. Regerande mästarna KuPS, som redan i våras var här och lämnade Åland United i semifinal i Nationella Cupen återkommer till Mariehamn. Denna gång kommer KuPS i egenskap av serieledare. Åland United ligger bara tre poäng efter dock så detta är helt på riktigt en toppmatch som kan komma att spela en viktig roll för medaljernas fördelning i höst.


Ollipekka Ojalas lag, som inledde med fem raka segrar gick på en oväntat stor nit förra helgen hemma i Kuopio då HJK sopade banan med hela 4-0. Detta var så klart ett tecken på att laget inte är oslagbart, men på samma gång alldeles säkert en väckarklocka inför denna alltid tuffa bortamatch på Åland. KuPS har gjort 21 mål på de sex första matcherna i årets Nationella Liga. Av dessa har 5 kommit från Gentjana Rochis fötter medan Ana Paula Silva Santos, Lavdije Begolli och Wilma Forsblom har stått för 3 var. Ett argt KuPS kommer att kämpa för att behålla sin tätplats. Detta är dock en viktig mätare för det tippade mästarlaget. Klarar de pressen efter förra helgens förlust?


Åland United ligger mitt i en stor flow. Fyra raka segrar och målskillnaden 18-0 på dessa senaste matcher. Detta inger ju stora förhoppningar, men alla som kan något om fotboll vet att varje helg medför sin egen historia. Helgen i sin tur förbereds hela veckan och Steve Beeks med stab jobbar nu stenhårt med laget för att upprätthålla formen, samt att finna de vapen man behöver för att kunna slå mot KuPS. Milla Rosenberg tränar fotboll redan, men är inte ännu aktuell för match. Louise Andersson rehabiliterar ännu, men i övrigt ifall det inte uppkommer nya skavanker under veckan torde alla, inklusive Pille Raadik vara tillgängliga för match.


Detta kan alltså bli en av de stora matcherna, som man minns i annalerna för 2023. Vi hoppas på massivt stöd av alla supportrar, samt ålänningar i allmänhet. Avspark på Wiklöf Holding Arena klockan 16.30 på söndag. Kan du, vilket Gud förbjude, inte närvara går det att se matchen direkt via Ruutu+.205 visningar

댓글


thumbnail_ÅUB-logo_med ÅU-logo.jpg
liten_annons_ålandstidningen_ÅU-HONKA_webb.jpg
bottom of page