top of page

Riikka Lilja blir den första värvningen för 2022

Åland United kan meddela att den första nya spelaren i truppen för 2022 blir Riikka Lilja (född 2002) från JyPK.


Riikka, som debuterade i JyPKs A lag 2019 har sedermera spelat två säsonger i Nationella Ligan. Hon är en offensiv kreativ spelare som trivs på kanten, men kan göra sig väldigt farlig framför motståndarmålet. Denna säsong har varit väldigt motig både för JyPK och för Riikka, som missade så gott som hela sommaren. Nu mot hösten då hon återvänt i spel har hon varit en bärande kraft, inte minst i de två matcherna som har gett poäng åt Jyväskylälaget. På 23 matcher har JyPK gjort bara 13 mål denna säsong. Av dessa har 3 tillkommit från Riikkas dojor, på bara 13 matcher som hon varit delaktig i. Vi hoppas kunna erbjuda henne en miljö med mera anfallsmöjligheter och därmed chansen att blomma ut alltmera under de 1+1 år hon tecknat under i sitt kontrakt med Åland United.


Steve Beeks ser nöjd och belåten på resultatet av ett års arbete:

"Då jag tog över som huvudtränare efter förra säsongen och började se över ligan i jakt på intressanta spelare var JyPKs nr 7 den första som fick mig att reagera. Riikka var då ännu lite på hälft med saker för att kunna ansluta till oss. I somras var hon här och bekantade sig och har sedan under hösten kunnat visa upp lite av de kvalitéer jag såg henne ha då hon kunde börja spela igen. Jag hoppas hon kommer att blomma upp i vår omgivning och att våra supportrar ska få se många fina mål av denna spelare som nu äntligen blir ett del av vårt lagpussel."


Även Riikka själv är ivrig, då hon har en match kvar för sitt JyPK innan förberedelserna för flytten till Åland i januari tar vid:

"Jag är väldigt ivrig över möjligheten att få spela för Åland United. Jag tror att detta lag är precis rätt ställe för mig just nu, där jag kommer att få utvecklas såväl som spelare som människa. Jag vill hjälpa Åland United att nå framgång och jag väntar ivrigt på att få spela hårda och tuffa matcher."


Riikka Lilja önskas välkommen till Åland United för säsongen 2022 och eventuellt även 2023, till att börjas med.573 visningar

Comments


thumbnail_ÅUB-logo_med ÅU-logo.jpg
liten_annons_ålandstidningen_PK35V-ÅU.jpg
bottom of page