top of page

Pille kör två år till med Åland United

En av inte bara Åland Uniteds, utan även hela Damernas Ligas trotjänare, Pille Raadik (född 1987) har gjort klart för säsong 10 och 11 med Åland United. Sedan Pille anslöt till träningarna i Eckeröhallen i januari 2011 har hon hunnit spela 204 tävlingsmatcher med Åland United och i dessa från sin försvarsposition göra 19 mål. Detta betyder, att om hon får vara frisk och blir uttagen i matchtrupperna kommer att nå 200 matcher i Damernas Liga någon gång på vårkanten eller i början av sommaren.


Pille Raadik har som mittback, eller såsom i år och mästaråret 2013, som ytterback hört till de allra stadigaste och pålitligaste spelarna i laget. Säsongerna 2016 och 2017 agerade hon lagkapten, 2015-2016 var hon flickkoordinator och i många års tid har Pille även agerat tränare för olika flick- och damlag såväl inom Åland Uniteds som våra ägarföreningars regi. Sin plats i det Estniska landslaget vill hon inte heller ge upp, utan satsar nu hårt mot att spela såväl klubb- som landslagsfotboll på högsta nivå.


Som vår sekreterare Linnéa Johansson uttryckte det härom kvällen: "Pille är åländsk. Varför skulle hon inte spela med oss?"


Åland United är glada att klubbikonen ger oss fortsatt kontinuitet. Dessutom gör Pilles kontrakt att vi nu är uppe i sex spelare för 2020 års trupp. Vi hoppas även kunna ha en sjunde spelare klar i slutet av veckan.170 visningar

Comments


thumbnail_ÅUB-logo_med ÅU-logo.jpg
liten_annons_ålandstidningen_ÅU-HONKA_webb.jpg
bottom of page