top of page

På torsdag är det dags på WHA igen

Så var det Kristi Himmelsfärdshelg och på torsdag är det återigen dags för Damernas Liga på WHA. Åland United, som hamnat in i en riktigt tajt strid på övre halvan av serietabellen får agera värdinnor för Tikkurilan Palloseura som huserar en poäng ovanför i denna tabell. Det är redan tredje gången denna säsong som lagen möts. I cupens kvartsfinal lyckades Åland United stiga ur underläge på bortaplan och gå vidare med segersiffrorna 3-2. I Ligans premiäromgång, likaså borta blev det 1-1 efter mål av Pho Browne och Jenna Topra.


Det unga och talangfulla TiPS har denna säsong allt mer börjat infria de löften man som åskådare kunnat se redan förra säsongen. Det sedan gammalt samspelta laget har under Petteri Kaijasiltas ledning allt mer rutinerat anpassat sitt spel till A-lags- och ligafotboll. Därmed är det tidigare svårslagna laget i år ett riktigt starkt sådant för precis vem som helst att möta. Man ligger alltså tredje i ligan just nu, på samma poäng som KuPS och en poäng före Åland United. Man har hittills vunnit fyra matcher (mot IK Myran, Ilves, TPS och ONS) och spelat oavgjort mot Åland United. Fyra förluster har det blivit och som en summering kan vi säga att laget kämpar helt realistiskt om att spela i övre slutserien och kanske även om att blanda sig i medaljstriden senare i höst.


Som tidigare är alltså spelarna i TiPS i regel unga och spelskickliga. Årets nyförvärv Moona Talka, som tillsammans med förra årets skyttedrottning Nora Lehto har tillsammans gjort 5 av lagets mål. Just denna ökade farlighet framåt har gett Jenna Topra lite mera utrymme, trots att hon ibland spelar ytter och ibland startar matcher som ytterback. 5 mål har Topra gjort hittills och således har den nämnda offensiva trion stått för 10 av 13 mål. Ger man TiPS utrymme, då kommer de att spela sitt kortpassningsspel och helt enkelt njuta av livet.


Det gäller för Åland United att inte ge TiPS denna frihetskänsla. Med energin från de senaste matcherna jobbar man framåt. I något skede kommer ketchupflaskan, som redan tillfälligt öppnades i Nedervetil att explodera. Laget tränar på med full avsikt att servera publiken på WHA sevärd fotboll på torsdag. Maryette Karring är fortsatt borta ur matchtruppen och denna torsdag är även Sofia Lindström otillgänglig.


Samuel Fagerholm är inne på samma linjer:

"Vi fortsätter där vi blev mot Ilves helt enkelt. Lite slipas behöver vi då det gäller avslut, presspel och så vidare, men i det stora hela har vi ett fungerande koncept. Jag är helt säker på att om vi klarar av en likadan prestation som i förra matchen, så kommer vi att ha stora chanser att vara nöjda och belåtna på torsdagskvällen."


För att få möjligast stark energi i ryggen hoppas vi så klart på att hela Åland sluter upp bakom sitt lag. Avspark på WHA klockan 17.00 på torsdag alltså!113 visningar
thumbnail_ÅUB-logo_med ÅU-logo.jpg

Nästa Match:

vs.

Träningsmatch
03 mars 2024
Kl 14.30 
Eckeröhallen
image.png
bottom of page