top of page

På söndag smäller det igen. Kvartsfinal i cupen!

Vi lever i medlet av februari och redan är det dags för Åland Uniteds tredje tävlingsmatch för säsongen 2020. Inget mindre än kvartsfinal i Finlands cup är det fråga om denna söndag klockan 17.00 i Eckeröhallen. Ilves från Tammerfors är våra motståndare och segraren kommer att få möta vinnaren ur lördagens matchpar mellan KuPS och HJK helgen innan ligan startar i mars.


Ilves har, efter sin återkomst till Ligan för några år sedan inte rosat marknaden efter silvret man tog 2015 och har på senare tid ofta återfunnits i den lägre slutserien. I cupen tog man sig till final 2014 som Division 1 lag och förlorade 1-2 mot Honka efter förlängning. Allt som allt har Ilves spelat 4 cupfinaler, utan att vinna en enda av dem.


Detta års Ilves ser som vanligt ungt och ivrigt ut. Laget tränas av Mika Lahtinen, som tog över mitt under förra säsongen och innehåller många talangfulla spelare. Den enda egentliga spelarförlusten sedan i fjol är Målvakten Hanna Sherazer som gått till KuPS. Bland Nyförvärven hittar vi forwarden Moona Talka från TiPS, Heta Olmala och Silja Tuominen från ONS och så Åland Unitedbekantingen, målvakten Marjukka Mikkonen som återkommer från norska Amazon Grimstad. Redan i fjol stack spelare som Roosa Tuominen, Tuuli Enkkilä och Jenni Kantanen ut med både fart, teknik och målfarlighet, så om "Lada" Lahtinen har fått bitarna på plats kan söndagen bli en riktigt tuff drabbning för hemmalaget.


Ilves har tagit sig till kvartsfinalen genom att först i augusti besegra Division 2 laget NJS med 5-3. Under vinterns gruppskede har man spelat 3-3 borta mot JyPK och sedan 1-1 hemma mot PK 35 Vanda. Man har alltså kommit till kvartsfinal genom två oavgjorda resultat! Nu på söndag spelas matchen till slut så att endera laget vinner och det andra förlorar, vid behov med hjälp av förlängning och straffar.


Åland United, som förra helgen spelade ut mot IFK Mariehamns pojkar går fulla av självförtroende in i matchen. Man vet var man har lagt ribban och nu måste det till maximal koncentration varje vecka för att skörda frukterna, även nu under försäsongens cupmatcher, för vi vill ju spela i finalen i oktober. Förutom Becci Björkvall finns det ingen som med säkerhet missar denna match. Troligen har vi Tilde Hellund tillbaka och även Pille Raadik har visat tecken på att kunna vara aktuell.


Ashley Riefner är en av våra nya spelare, som faktiskt har stor rutin att vinna både mästerskap och cupen. Hon ser målmedvetet på både sin tillvaro här i sin nya klubb, på helgens match samt på säsongen i stort:

"Min tid i Åland United har hittills varit utmanande, men på rätt sätt. Jag känner att jag har rätt mycket att bevisa om mig själv på planen både gällande hurudan spelare jag är, men också hurudan jag är som lagkamrat. Jag gillar väldigt mycket att mina lagkamrater nu är vänner också utanför planen. Åland är inte bara en fin plats att bo på, utan även en omgivning som pushar en framåt. Matchen nu på söndag borde bli en utmaning för oss. Jag förväntar mig att Ilves är ett stabilt lag med många farliga ingredienser. Jag tror att vi inte bara behöver kämpa hårt, utan även spela god kollektiv fotboll. Jag vill så klart vinna Ligan i år. Det är lätt att säga, men mycket svårare att uppnå då det är så många bitar som måste falla på plats. Jag kommer bara att försöka lägga min egen bit av pusslet och vara farlig offensivt samt pålitlig defensivt. Jag ser väldigt mycket fram emot att få tävla!"


Matchen sparkar alltså igång i Eckeröhallen klockan 17.00 denna söndag. Kom och heja fram Åland United till den andra semifinalen vi någonsin varit i i denna tävling.236 visningar

Comments


thumbnail_ÅUB-logo_med ÅU-logo.jpg
annons_ålandstidningen_ÅU-Ilves-160424 kopiera.jpg
bottom of page