top of page

På söndag är det hemmamatch igen!

Redan på söndag är det dags för nästa match i Nationella Ligan hemma på Wiklöf Holding Arena. Efter 5-1 mot HPS på torsdag får Åland United nu vässa klorna för att ta sig an PK-35 från Helsingfors. Detta är samma PK-35 som man mötte i cupen tidigare under våren och besegrade 3-0. Nu är det ny kamp och detta i den sjätte omgången av Nationella Ligan.


Rami Rantanens lag har inlett de första fem matcherna med att besegra såväl HPS som Ilves och med att förlora mot TiPS, Honka och HJK. Då vi ser på tongivande spelare stannar vi vid ganska väntade stjärnan Amanda Rantanen, som hittills lyckats göra två mål i Nationella Ligan detta år. Anita Abu leder den interna målligan, med sina tre fullträffar och i övrigt kan vi konstatera att spelare som Marie Mäkinen, Moona Talka och Olivia Kåhre har haft sina stunder under de inledande omgångarna. Lagets första val som målvakt har fortsättningsvis varit Tanja Kotoaro då Lotta Rosenströms skada från cupen i våras visat sig långvarig. Även Minea Lassas har skadat sig mer allvarligt och har inte medverkat sedan hon hjälptes av planen under HPS matchen den 24 april.


PK-35 Helsingfors är ett lag som kan utmana alla och har hög spetskompetens. Åland United kommer att få arbeta för sina poäng och måste även komma upp i rätt nivå för att kunna spela ut.


Eftersom Åland United spelade sin senaste match på torsdagen och PK-35 sin på onsdagen har bortalaget längre vila bakom sig. En del av detta jämnar säkert ut sig i och med resan, som för ovana resenärer ofta har konstaterats tung. Hemmalaget har dock satsat på att ladda om och har ingen avsikt att gå för annat än fortsatt målfyrverkeri och tuff kamp i 90 minuter. Truppen är lika välförberedd som senast och fortsättningsvis är det bara Sarah Troccoli som inte är i 90 minuters form om det skulle bli aktuellt. Steve Beeks och hans ledarstab kommer att försöka spela på våra egna styrkor på samma gång som man vill eliminera PK-35s starka sidor.


Monica Hagström, som i torsdags utsågs till matchens lirare är även hon beredd att lägga på sig arbetshalaren nu på söndag:

"PK-35 är ett bekant motstånd från cupmatcherna. Vi kan förvänta oss en tuff match i högt tempo. Söndagens match är också den tredje matchen inom en vecka, så saker som kampanda och inställning kommer att ha en stor betydelse. Om vi bara är mentalt förberedda och klarar av att spela genom våra starka egenskaper kommer poängen nog att kunna stanna hemma."


Avspark sker alltså igen klockan 17.00 på Wiklöf Holding Arena. De 250 första kommer in med biljett (125 från södra- och 125 från norra biljettluckan). Är man förhindrad, eller sen att bli insläppt, kan man som vanligt se matchen i direktsändning på Ruutu+.148 visningar

Comments


thumbnail_ÅUB-logo_med ÅU-logo.jpg
liten_annons_ålandstidningen_ÅU-HPS_RGB.jpg
bottom of page