top of page

På lördag smäller det på Wiklöf Holding Arena

I dessa tider är det inte så många fotbollsmatcher där ute. Ännu mindre är det fotbollsmatcher med viktig tävlingsmässig betydelse. Nu på lördag klockan 17.00 sparkas i alla fall en nationell cupkvartsfinal av på Wiklöf Holding Arena. Åland United får ta emot Helsingforsklubben PK-35 för att göra upp om vem som ska få spela semifinal under påskhelgen.


PK-35, som 2020 gjorde sin första säsong i nationella Ligan är ett fräscht lag som i folkmun brukar kallas "ungt och talangfyllt". I själva verket är gamle storspelaren Rami Rantanens lag fyllt av rutin, fast spelarna oftast inte är lastgamla. Bara genom att kolla målskyttarna från första gruppspelsmatchen i cupen, denna vinter, 4-1 mot KTP, för fram 2 mål för Anita Abu och 2 för landslagsbekanta Skottlandsdödaren Amanda Rantanen. Alla som följt inhemsk fotboll lite närmare känner dessa spelare väldigt väl.


En del har dock truppen förändrats i laget som efter en kanoninledning i Nationella Ligan förra året slutade på sjätteplats. Till andra ligaklubbar har fem spelare gått. Systrarna Katja och Krista Hakala samt Sonja Ferm har dragit till Honka. Mette Barck förstärker nykomlingen HPS och "vår egen" Mikaela Frondelius, som ju spelade för Åland United en par säsonger har, som vi tidigare nämnt flyttat till Tammerfors där hon representerar Ilves. På plussidan har PK-35 förstärkts faktiskt just från Ilves. Jade Bergius, Julie Forss och Moona Talka har alla inför denna säsong bytt gula tröjor till PK-35s kännspaka rödsvarta. Siiri Koivula i sin tur har inte alls bytt färger, eller ens klubbemblem, fast nog klubb och lag då hon tagit steget från PK-35 Vanda.


PK-35 är ett lag som kan utmana vem som helst i Finland. HJK fick göra en hel dags jobb för att vinna 2-0 för en par veckor sedan. Målvakten Lotta Rosenström fick då lämna planen med en armskada och i skrivande stund är det oklart för denna texts författare om det är hon, eller inhopparen Tanja Kotoaro som ska spela i Mariehamn.


Åland United går målmedvetet mot denna kvartsfinal. Som regerande cupmästare finns det ju ingenting annat att satsa på än en ny final och en ny omgång, med en denna gång rättgraverad pokal. Detta är dock långt borta och först måste man nu klara av PK-35. Den lilla truppen är i stort i slagkraftigt skick. Cassandra Korhonen har rehabtränat, men ska vara tillbaka i matchform till helgen. Steve Beeks och hans team kommer att kunna ta ut de spelare man vill till matchen.


Sarah Troccoli har imponerat så här långt med sitt starka spel på mittfältet. Hon är också inspirerad inför lördagens batalj:

"Det känns riktigt bra inför matchen. Det är skönt att ha fått en par segrar i ryggen och det ger oss självförtroende att se framåt. Varje träning och match lär vi oss mera om hur vi passar ihop som lag och det är spännande att iaktta oss växa, komma tillsammans och finna vår egen rytm i spelet. Jag är ivrig att komma ut på planen igen."


Klockan 17.00 på lördag sparkar alltså matchen igång. Tyvärr kan vi inte ta emot publik, på grund av de aktuella restriktionerna, men alla som vill kan se vår match med svenskspråkig kommentar på Åland Uniteds Youtubekanal. Se oss där och håll alla tummar för att vi ska få oss en ny semifinal även detta år!333 visningar

Commenti


thumbnail_ÅUB-logo_med ÅU-logo.jpg
liten_annons_ålandstidningen_PK35V-ÅU.jpg
bottom of page