top of page

På lördag ska vi befästa vår position

Efter tre spelade omgångar ligger Åland United tvåa i Nationella Ligan. Vi delar dock poäng med PK 35 Helsingfors, HJK och TiPS. Nu på lördag ges vi chansen att ytterligare befästa vår position i ligatoppen hemma på WHA, då Ilves från Tammerfors kommer på besök.


Ilves har ju redan varit på Åland i år. I cupens kvartsfinal i februari möttes lördagens matchpar, den gången i Eckeröhallen, med hemmaseger 3-0 efter ett mål av Isabella Mattsson och två av Shannon Simon som följd. Våren stod ju sedan som vi vet stilla och nu, då ligan har kommit igång har Ilves spelat tre jämna och tajta matcher, dock med bara ett poäng inkasserat (1-1 mot Honka i premiären) och sedan ettmålsförluster mot HJK och TiPS. Lagets två gjorda mål har producerats av två rätt väntade spelare, forwarden Roosa Tuominen och mittfältaren Tuuli Enkkilä, som bägge räknas som bland de mest lovande av det lovande Ilveslagets unga spelare. Mika Lahtinen och hans lag har ställts mot tufft motstånd nu i början och lördagen torde inte bli lättare. Dock ska vi minnas att Ilves alltså ingalunda har blivit överkört i de tre första kamperna. Jämnt har det varit och jämnt kan vi nog vänta oss på lördag med.


Åland United, som fick igång målfabrikationen förra helgen i Jyväskylä är denna vecka tillbaka på WHAs konstgräsyta. Tilde Hellund är i Österbotten med IK Myran, Becci Björkvall rehabtränar och Isabella Mattsson närmar sig. I övrigt har Samuel Fagerholm en utmanande situation då det gäller att ta ut startelvan och planera matchens genomförande.


En spelare som hittade rätt förra helgen var Rosa Maria Herreros Ossorio, som både gjorde mål och spelade fram till sådana. Rosa är förväntansfull också på denna lördags kamp:

"Vi har en framgångsrik match i Jyväskylä bakom oss och har därmed en god känsla i laget. Nu måste vi dock göra ett lika bra jobb igen denna helg. Ilves är inget dåligt lag. De har unga och snabba spelare så vi måste vara vakna i alla situationer. De har bara en poäng hittills, men deras första fem matcher går också mot favorittippade motståndare och medaljkandidater. Varje match är extra viktig i år då vi har en förkortad serie. Det finns inget utrymme för misstag. Vi blir bättre och rättar till små detaljer hela tiden och snart nog kommer vi att kunna spela ut hela vår potential."


Matchen börjar alltså klockan 17.00 på WHA. Vi säljer biljetter och tar in de 500 första som kommer. Kom alltså i tid.204 visningar

Comments


thumbnail_ÅUB-logo_med ÅU-logo.jpg
liten_annons_ålandstidningen_PK35V-ÅU.jpg
bottom of page