top of page

På lördag ska JyPK bekämpas!

Uppdaterat: 25 juli 2019

Så bär det av på resa. Vaajakoski är, precis som ofta förr arenan för JyPKs hemmamatch mot Åland United. Det är heller inte vilken match som helst det är fråga om, utan en ganska avgörande sådan precis vid strecket för övre slutserien och några poäng bakom medaljplaceringarna. JyPK ligger femma och Åland United sexa före helgens kamp och genom att vinna kan man ta sig till femte plats, men genom förlust kan man återfinnas på sjunde plats efter helgen, beroende på hur de andra matcherna går.


Mikko Manninens hemmalag har både tagit och gett under den gångna säsongen. Henna Honkanen på topp har sprutat in 10 mål i ligaspelet vilket blir över hälften, då man i sin helhet gjort 19 mål på 14 spelade matcher. Laget som bakifrån styrs av rutinerade målvakten Pauliina Tähtinen är, trots att man denna säsong försöker sig på längre anfall med mer bollinnehav än till exempel i fjol, ett väldigt ”rakt på sak” lag. Det liksom tjafsas inte. Honkanen, som understötts av Kia Voutilainen i anfallet går framåt som en ångvält. Duktiga spelare, såsom högermittfältaren Lavdije Begolli och rätt stadiga mittbacksparet Jasmin Miettinen och Leena Torpo ger en del stadga, men ofta har det kunnat bli en del Vilda Västern över Jyväskylälagets framträdanden. Nu har man dessutom förstärkt anfallet med kanadensiska Joelle Gosselin från Calgary Foothills. Hon behövde förra helgen en halvlek i sin debutmatch för att göra en äkta hattrick mot ONS och är en ny och säkert fräsch fläkt i Damernas Liga att ta i beaktande för ÅU försvaret på lördag.


JyPK har som sagt serverat lite av allt möjligt i år. Man har haft väldigt jämna matcher mot alla lag, lyckats besegrat KuPS och TiPS för att nämna en par, samtidigt som man spelat oavgjort med IK Myran samt förlorat mot Ilves. I våras, då Åland United tvingades flytta utepremiären till Eckeröhallen stod man dessutom för en prestation genom att avgå med en 1-0 seger efter mål av just Henna Honkanen i en match som hemmalaget helst glömmer. Oavsett så brukar det gå hett till och smälla en del då JyPK spelar. Detta blir för Samuel Fagerholms bortalag att bemästra.


I somrigt väder har Åland United hämtat sig från det sena baklängesmålet förra helgen och tagit enpoängaren med i bagaget mot denna svåra bortaresa. Formen är fortsatt god och både Maryette Karring och Rebecca Björkvall närmar sig träningsform. Att spela match är nog ännu inte aktuellt på någon vecka för någondera av dem. I övrigt kämpar laget på. Anna Tamminen fick en smäll i HJK matchen, men är tillbaka i full träning redan under onsdagen. Det är bäst bara att helt enkelt hålla tungan rätt i munnen och satsa fullt på att låta den goda formen föra spelet i Vaajakoski.


Åland United går målmedvetet in i kampen om att säkra platsen i övre slutserien inom de närmaste veckorna så man sedan kan fokusera på att jag a medaljer. Det ska ändå mycket till. Passningar ska sitta. Rörelse utan boll ska vara optimal. Hot måste uppstå på sista tredjedelen. Men framför allt måste den goda lagandan och det hårda arbetet som görs i veckorna fås att resultera i god fotboll och positiva resultat.


Matchen kan ses via Elisa Viihde Sport och dessutom kan man på Åland höra den i direktsändning via Steel FM. Avspark klockan 17.30 på lördag alltså.136 visningar

Commenti


thumbnail_ÅUB-logo_med ÅU-logo.jpg
liten_annons_ålandstidningen_ÅU-HONKA_webb.jpg
bottom of page