top of page

På lördag blir det på riktigt WHA. Och Honka!

Nu, inkommande lördag klockan 17.00 blir det på riktigt spel i Damernas Liga på WHA. Ligatvåan FC Honka från Esbo anländer till Mariehamn för ett möte som genom historien brukat vara dels tufft och spännande, dels framgångsrikt för Åland United just då det gäller ligaspel. Lagen har ju mötts redan tidigare i våras då Åland United på bortaplan, med Monica Hagströms mål tog sig vidare från semifinalen i Cupen genom en 1-0 seger.


Nu är det dock som sagt Damernas Liga som gäller och Rosa Lappi-Seppäläs lag har inlett ganska starkt. Efter en liten resultatmässig svacka (hemmaförlust 2-3 mot HJK och sedan 0-0 borta mot Ilves) återvände laget till segersmaken genom att avfärda IK Myran hemma på naturgräset i Hagalund med 4-1 förra helgen.


Som vi tidigare konstaterat är Honka ett ganska nytt lag jämfört med det som senast besökte WHA i oktober. Två tongivande spelare, Saara Lappalainen och Dana Leskinen har varit borta ur spel några veckor och därmed har spelare som Suvi Kärkkäinen och Aino Vuorinen fått ta större ansvar. Milla Punsar har även hon stigit fram som en riktigt tongivande släpande forward och på kanterna utmanar Tiia Savolainen, som kommit från PK-35 Vanda under våren och så gamla storheten Riikka Hannula, som gjort 3 mål hittills i år och därmed mest av alla spelare i Honka. Även backlinjen innehåller kvalitet då landslagsaktuella Elli Pikkujämsä fått ta ansvar som mittback och energiska Nana Yang på vänsterbacken som är en av ungdomslandslagens stora påläggskalvar. I mål har förra TPS målvakten Milla-Maj Majasaari blivit mer ordinarie, trots att det var Pauliina Nuora som spelade förra helgen. Honka är ett lag med hög lägstanivå och vana med naturgräs. Inget annat än en jämn och tuff fotbollsmatch är att vänta.


Inget annat tror heller Isabella Mattsson som inte kom åt att årsdebutera för Åland United ännu förra helgen. Nu är det nya tag som gäller och vi hoppas få se henne i vår hemmadräkt med nummer 2 på ryggen som vi vant oss vid de senaste åren nu på lördag:

"Första tiden med årets lag har varit mycket bra. Jag har lärt känna de nya spelarna och stämningen såväl som kvalitén inom laget känns stark. Jag ser fram emot matchen i helgen, jag förväntar mig en jämn match och mycket fighting."


Åland United har denna vecka kunnat återvända till träning på naturgräs och hungern är stor att få spelet på plats och att kämpa om tre poäng framför hemmapubliken. Maryette Karring är fortsättningsvis borta en längre tid framöver och förutom Mikaela Frondelius som är osäker på start har Samuel Fagerholm hela truppen mer eller mindre klar för spel. Förra helgen är nu bearbetad och laget jobbar hårt tillsammans för att kunna komma upp till den potential vi besitter. Häri spelar supportrarna också en stor roll. Alla som vill att det går bra för Åland United kan hjälpa laget genom att öppet visa sitt stöd genom att komma till WHA på lördag klockan 17.00 och högljutt stöda oss i såväl upp- som nedförsbackar. På så sätt kan vi tillsammans flyga iväg till helt oanade sfärer.


"Vi tror på er, Åland United" Kom och sjung!109 visningar

Comments


thumbnail_ÅUB-logo_med ÅU-logo.jpg
liten_annons_ålandstidningen_PK35V-ÅU.jpg
bottom of page