top of page

Också Richard åker till Cypern

📷📷📷📷📷📷📷

📷 📷 📷 📷 📷 📷

Mitt under brinnande landslagsturneringar på Cypern (Finland spelade 2-2 mot Sydafrika och Estland 0-0 mot Malta i de första matcherna för ÅU spelarnas del) fyller vår fystränare Richard Nordas på Åland Unitedinflytandet på ön i Medelhavet.

Richard kommer att ansluta till en delegation tränare från Damernas Liga som utför ett årligt studieseminarium i samband med landslagets matchläger. I fjol deltog huvudtränare Samuel Fagerholm och i år gick turen till fystränare Richard.

Richard Nordas, som till vardags ansvarar för ÅUs A-lags fysträning och planering av träningsintensiteten på lag- och individnivå är givetvis ivrig över denna chans att fortbilda sig och på samma gång få kontakter inom förbundet och de olika andra klubbarna i Damernas Liga: "Först och främst är det jätteroligt att få denna möjlighet. I dagsläget vet jag inte så mycket om själva vistelsen, men jag hoppas på många intressanta diskussioner kring ämnet fysisk utveckling och den finländska damfotbollens framtida utveckling."

Richard har varit med i Åland United i ganska många år nu. Under 2014 kom han sporadiskt med och hjälpte till vid olika tillfällen.Från och med säsongen 2016 har han dock varit en regelbunden del av vår laglendinng och vårt tränarteam. Rollen har successivt förändrats och fördjupats. I dag fungerar Richard som en av Huvudtränarens allra närmaste medhjälpare och har i princip också rollen av en extra assisterande tränare, förutom Daniela Haglund och de bägge målvaktstränarna. Om hela den kommande säsongen säger Richard Nordas så här: " Denna säsong kommer bli utmanande för oss. Utgångsläget i år skiljer sig mycket från förra året då vi startade längre ner och jobbade oss uppåt. I år startar vi där uppe och vi har målsättningen att bli ännu bättre. Därför vill vi och behöver vi träna hårdare vilket också ställer högre krav på spelarna, men lika mycket på oss ledare för att hålla igång maskineriet. Vi bevisade redan ifjol att vi är ett välfungerande tränarteam, och med ett års erfarenhet i ryggen kommer vi med stort självförtroende ta oss an årets utmaningar. "

Vi önskar Richard en god och lärorik resa, samt att han återvänder fräsch och ivrig att fortsätta göra sin del av framgångskonceptet inom Åland United 2019 och framåt!


3 visningar

Comentarios


thumbnail_ÅUB-logo_med ÅU-logo.jpg
liten_annons_ålandstidningen_ÅU-HONKA_webb.jpg
bottom of page