top of page

Nyförvärv i tränarstaben

Förra veckan beslöt Vesa Kumpula att stiga av som målvaktstränare för Åland United. Vi tackar Vesa för alla år han varit med och önskar lycka till framöver. Nu jobbar vi framåt.


Därmed är det en glädje att kunna presentera två nyförvärv i ledarstaben, av vilka bägge kommer att ha förankring just kring målvakterna.


John Åberg, 29 år från Stockholm fungerar från och med i går som lagets videoanalytiker. John har en aktiv spelarkarriär som målvakt bakom sig och har närmast fungerat som målvaktstränare inom Djurgårdens IFs organisation. Då det gäller utbildning har John en mastersutbidning i avancerad idrottsvetenskap, samt UEFA A tränarutbildning för målvakter, kombinerat med UEFA B licens för tränare. John kommer att stå för personlig feedback och analys av målvakterna vid match, samt även bistå övriga tränarstaben med videoanalys kring matcher och eventuellt även träningar. John är själv ivrig över uppdraget:

"Jag är otroligt peppad och motiverad att hoppa in i ett projekt som detta. Av de första samtalen känner jag redan att vi har mycket att se fram emot. Jag är här för att vinna!"


Förutom John Åberg förstärker Åland United även genom nygamle Kari Niskala, som senast tränade Åland Uniteds målvakter under succésäsongen 2012. Kari, med gedigen erfarenhet på högsta nivå både som spelare och tränare kommer att komplettera målvaktscoachingen i samspråk med Victor Erikslund som fortsätter som tidigare.


Vi är väldigt nöjda att så här fort ha kunnat reagera på omställningarna och tror oss gå framåt ännu starkare än tidigare! John och Kari önskas välkomna till Åland United!


437 visningar

Commentaires


thumbnail_ÅUB-logo_med ÅU-logo.jpg
liten_annons_ålandstidningen_ÅU-HPS_RGB.jpg
bottom of page