top of page

Nya tag i Rönnbacka på fredag

Resorna duggar tätt för Åland United. Efter förra helgens helhelg i Uleåborg är det nu dags för Helsingfors. På fredag kväll, klockan 18.30 spelar man mot PK-35 på MagneCit Areena i Rönnbacka. Matchen är viktig och kan hjälpa bägge lag att närma sig placeringar man siktar på i ligatabellen. Åland United ligger just nu fjärde, 7 poäng efter trean HJK och PK-35 är femma, 8 poäng före 7an Honka och därmed inom räckhåll för spel i övre slutserien (Mästerskapsserien) i höst.


Lagen har mötts två gånger tidigare detta år. I cupens semifinal drog Åland United det längre strået med 3-1 efter förlängning och hemma på Wiklöf Holding Arena blev det 2-0 i maj efter mål av Anna Westerlund och Jacqui Hand. Rami Rantanens lag har presterat ganska jämnt under säsongen och eventuellt överraskat några en aning på ett positivt sätt. Senaste segern tog man i juni inför EM uppehållet och de bägge matcherna efter återkomsten i juli har blivit förluster. 0-3 borta mot HJK och sedan förra helgen 1-4 hemma mot KuPS trots att man gick i ledning först. Lagets skytteliga leds av Emilia Kupsanen, som nätade mot just KuPS, som har gjort 6 mål.


Åland United har fått en del spelare tillbaka från sjukstugan. Både Anna Westerlund och Sarah Troccoli har tränat i veckan och flera spelare har funnits med i Steve Beeks laguttagning. Louise Andersson är fortsatt borta, precis som Dana Leskinen. Det gäller på fredag att hitta sig själv som lag och ta tag i händelserna på ett annat sätt än vad som blev fallet mot ONS. Alla förutsättningar att komma hem till Åland med 3 poäng finns!


Kan man inte närvara i Rönnbacka på fredag klockan 18.30 kan man i alla fall se matchen i direktsändning på Ruutu+142 visningar

Comments


thumbnail_ÅUB-logo_med ÅU-logo.jpg
liten_annons_ålandstidningen kopiera.jpg
bottom of page