top of page

Ny hemort i Nationella Ligan. NJS är tionde laget 2022

Nurmijärven Jalkapalloseura, NJS har bekräftat att man tar emot den öppna platsen i Nationella Ligan 2022 sedan TiPS hoppat av. NJS blev under säsongen 2021 tvåa i den nationella Damettan och fick sedan kvala mot HPS. HPS vann kvalmatcherna, men enligt FBFs system för att fylla ut serieplatser erbjöds Nurmijärviklubben som första kandidat den lediga platsen.

NJS har producerat några duktiga spelare till Nationella Ligan redan tidigare. I PK-35 Vanda spelade senaste säsong tex Oona Sevenius, Roosa Toivanen och Reetta Suomela som alla har sin bakgrund just i Nurmijärvi. Laget spelar sina matcher i Klövskog (Klaukkala på finska) och blir således en ny ort på den högsta nivån i landet, dock geografiskt sätt väldigt nära Vanda. Den närmaste hemmaarenan och således kortaste bortamatchresan för NJS kommer att vara Myrbacka och PK-35 Vanda, dit det tar cirka 15 minuter med motorfordon i normala trafikförhållanden.

Åland United önskar NJS välkomna till Nationella Ligan och ser fram emot att besöka Klövskog, samt att få ett annat gulsvart lag på besök hit till Mariehamn och Wiklöf Holding Arena.
217 visningar

Comments


thumbnail_ÅUB-logo_med ÅU-logo.jpg
liten_annons_ålandstidningen_PK35V-ÅU.jpg
bottom of page