top of page

Ny hemmamatch på lördag

FC Honka från Esbo brukar traditionellt räknas som en av de stora motståndarna för Åland United i ligasammanhang. Många är de helt avgörande matcherna som har spelats lagen emellan under åren som gått. Just nu ligger Honka på 7e plats i den rekordjämna tabellen och lurar tre poäng efter tabellfyran ÅU, som ju ligger tajt i medaljkampen fyra poäng bakom ligaledande TiPS.


Honka var ju på Åland senast i vintras då man i cupens gruppspel spelade 1-1 i Eckeröhallen. Nu, när Nationella Ligan kommit in i serielunken har Rosa Lappi-Seppäläs lag presterat ganska jämna matcher, där man bland annat slagit KuPS borta, förlorat borta mot TiPS och faktiskt de två sista omgångarna hamnat på snöpliga 0-1 förluster mot såväl PK 35 Helsingfors som HJK. Laget i sig är ganska jämnt och intakt. Pauliina Nuora gör sin första säsong som förstamålvakt i ligan, trots många år i gamet. Försvaret börjar få ihop det efter några omställningar från i fjol och under försäsongen. Snabba yttrar i Vilma Hakala och Tiia Savolainen utmanar på kanterna, medan det centrala mittfältet hålls ihop av landslagsmeriterade Saara Lappalainen och Wilma Spets. Den spelare man dock mest bubblat kring i år är snabba forwarden Dana Leskinen, som även leder lagets interna målgörartabell med sina fyra mål hittills. Honka är ett lag som håller ihop i försvaret och har udd i anfallet om man släpper till. Det borgar för en intensiv och tuff match på WHA denna lördag.


I motsats till lördagens bortalag hade ju Åland United full fräs och hårt jobb förra helgen då man som känt tog sig till cupfinal efter både förlängning och straffsparkstävling. Trots den fysiska påfrestningen, som ju får tas i beaktande under veckans träning, hoppas vi att känslan som förde oss till seger ska ge extra energi till laget inför ligamatchen mot Honka.


Tilde Hellund har två helger kvar i IK Myran och Rebecca Björkvall rehabtränar fortfarande. De övriga, förutom Milla Rosenberg och Louise Andersson som satsar på IFK Mariehamns seriematch , är tillgängliga för spel.


Isabella Mattsson har till vår glädje närmat sig matchform och har redan gjort tre inhopp, två i Nationella Ligan och ett i cupsemifinalen i helgen, för Åland United efter sin skada. Isabella väntar ivrigt på att bidra med allt mer:

"Jag ser mycket fram emot matchen mot Honka i helgen. Jag förväntar mig en jämn och intensiv match där vi står som vinnare. Lagen känner dock till varandra väl så ingenting kommer att komma gratis. Jag hoppas att vara i bra skick och kunna bidra på planen."


Matchen sparkar igång på WHA klockan 17.00 på lördag. Vi hoppas så klart att så många som möjligt kommer till platsen så vi kan klättra från botten i publiktabellen, det går bra att göra det och samtidigt ta ansvar genom handhygien och avstånd, men kan man inte går det att se kampen direkt på Ruutu+.136 visningar

Comments


thumbnail_ÅUB-logo_med ÅU-logo.jpg
liten_annons_ålandstidningen_ÅU-HONKA_webb.jpg
bottom of page