top of page

Ny fystränare anländer

Åland United har inför 2022 en ny fystränare i Luis Nabais från Portugal.

Luis har en gedigen bakgrund i flera portugisiska klubbar både på senr och ungdomsnivå, samt erfarenhet av såväl assisterande tränarskap, tekniskt direktörskap samt framför allt planering och genomförande av styrke- och fysikträning på både personlig- och lagnivå. Luis senaste uppdrag var i den indiska högsta divisionen för herrar i JSW Bengaluru FC.


Luis Nabais är en ung (född 1995) framåtsträvande tränare som siktar mot höga mål. Han ser Åland United som en god plattform att komma framåt i karriären och bredda sin erfarenhet med elitfotboll för damer, samt i en nordeuropeisk miljö.

"Jag är väldigt glad att få bli en del av Åland United. Jag kommer att göra mitt allra bästa för att ge mitt bidrag till framgång under denna utmanande säsong." Så säger han själv om beslutet att anta uppdraget.


Luis Nabais har redan börjat sitt arbete på distans, under den senaste veckan och kommer personligen att finnas med laget här i Mariehamn från och med vecka 3. Därmed kommer Åland United att sätta igång lagträningen från och med i dag, måndagen den 10/1 med nästan intakt ledarstab. Redan den 30 januari spelas den första tävlingsmatchen, då PK-35 vanda står för motståndet i cupen på bortaplan.


Luis är välkommen i klubben och vi hoppas han ska trivas här i den kyliga nord!
352 visningar

Comments


thumbnail_ÅUB-logo_med ÅU-logo.jpg
liten_annons_ålandstidningen_ÅU-HONKA_webb.jpg
bottom of page