top of page

Ny fart i Kuopio på söndag kväll

Inför landslagsuppehållet och den lilla sommarsemestern fortsätter Åland United spela fotboll med ett väldigt pressat schema. Efter fredagens cupfinal stannade laget i Helsingfors och åkte under lördagen upp till Savolax där man tränade på matcharenan under kvällen och sedan förbereder sig hela dagen inför ligamatchen mot KuPS som har avspark klockan 19.00 på söndag.


KuPS som ju betraktades som nykomlingar, trots att man ärvt Pallokissats plats, men fått sin ligaplats genom seriens uppfyllningsprocedur, då man gästade Eckeröhallen i april. Då anlände Ollipekka Ojala med en överraskande trupp innehållande två blixtvärvningar i form av ryska Marina Kiskonen och Makedonska skyttedrottningen Gentjana Rochi. Matchen blev tuff och kantig och Åland United fick bjuda till ordentligt för att få 1-1 på hemmaplan. Då betraktades det som en skräll. Nu, då lagen möts igen ligger faktiskt KuPS en placering över Åland United och har två poäng mera, så allt annat än en tät och tuff match i morgon vore en överraskning.


KuPS är så klart mera än bara Rochi och Kiskonen. Målvakten Daniela Solera och mittbacken Alexandra Canaguacan som i våras var skadade vid tiden för ÅU mötet har börjat hitta sin plats i laget. I övrigt finns där ju duktiga spelare, främst kanske Anni-Maija Kauppila som enligt Kuopios lokalpress är landslagsaktuell, men också så klart ÅU bekanta Ella Vanhanen och Kaisa Kotka, samt rutinerade rävar som Neea Berg.


Åland United, som av omständigheterna förbereder sig lite som på ett träningsläger har fortfarande bara Maryette Karring helt ute ur matchtruppen. Inga nya skador inkasserades under cupfinalen och Vesa Kumpula, som vikarierar som huvudtränare i Samuel Fagerholms frånvaro, tillsammans med fysteamet med Richard Nordas och Anton Koli vid spakarna får dra slutsatser av dagsformen och helt enkelt ta ut det lag som verkar vara i bästa form att kämpa om de tre poängen.


Vesa Kumpula själv axlar sitt uppdrag med iver och noggrannhet:

"Vi förbereder oss för en match där vår psykiska fysiska och teknisk-taktiska kapacitet vägs med den allra tyngsta vågen. Laget har jobbat hårt för att komma över en ribba som är lagd högt och är redo att kämpa hårt om de tre mycket viktiga poängen."


KuPS-Åland United är den sista matchen inför uppehållet som för Åland Uniteds del bryts först den 6e juli med hemmamatchen mot ONS. Avspark på Savon Sanomat Areena klockan 19.00 på söndag. Matchen sänds direkt på Elisa Viihde Sport- betalkanalen.108 visningar

Comments


thumbnail_ÅUB-logo_med ÅU-logo.jpg
liten_annons_ålandstidningen_ÅU-HONKA_webb.jpg
bottom of page