top of page

Ny bortamatch för Åland United denna lördag

Under alla år som Åland United spelat och rest runt omkring i landet har både arenor, städer och motståndare samt deras funktionärer blivit bekanta. Denna lördag kommer dock Åland United att åka till ett ställe man aldrig varit till förut som klubb. Helsingfors är förvisso bekant, HPS mötte vi i Mariehamn i våras, men Åland United har aldrig tidigare spelat i den annars nog berömda idrottsparken i Åggelby. I det samma är det första gången man gästar De gröna jägarna, så lite nytt är det allt.


Som sagt möttes lagen i Mariehamn i maj. Den gången var Åland United bättre och vann 5-1 på Wiklöf Holding Arena efter två mål var av Cassandra Korhonen och Dana Leskinen, samt ett av Anna Westerlund. HPS tröstmål gjordes den gången av Dolma Gurung. Sedan dess har nykomlingarna från Helsingfors både blandat och gett, men framför allt har de uppträtt starkare än de gjorde då ligan inleddes. Visserligen har man inte vunnit sedan 4 juni då man bortaslog självaste HJK med 2-0, men i så gott som varje match har man kunnat utmana sin motståndare och oavgjorda matcher mot bägge PK-35 samt tajta förluster mot Honka och nu senast mot Ilves visar att Toni Anttilas lag på allvar aspirerar på att hållas kvar i Nationella Ligan, helst utan kval. Just nu ligger man nästsist, men bara poängen efter de fyra närmaste lagen, så varje match är mycket viktig för dem.


HPS är alltså, som vi nämnde i maj en lite udda fågel i Nationella Ligan. Man har stigit i seriesystemet ända från botten upp dit där man är i dag. Några av spelarna har följt med på resan i många år. Kaptenen Aino Lehtinen, som är Finsk mästare med PK-35 Vanda från 2010 och forwarden Piipa Kämppi som aldrig representerat någon annan klubb än HPS är två riktiga klubbikoner som bägge dessutom gjort mål i år. Lehtinen har träffat tre gånger vilket gör henne till lagets måldrottning och Ettans målspruta Kämppi som fick göra sitt första mål i början av juli mot KuPS gör en fotbollsromantiker aningen svag. I sin helhet är HPS ett hårt jobbande rejält fotbollslag som är svårt att möta om man ger dem ett lillfinger att suga på. Man har under sommaren även fått mittförsvaret stärkt då Ella Pesonen lånats in från HJK.


Åland United får åka till Åggelby som stora favoriter. HPS är ändå ett lag som man får ha stor respekt för och ingenting kan tas för givet. Under veckan har man tränat med förra helgens seger i färskt minne. Matilda Nurmi missar troligen ännu denna match. Signy Aarna närmar sig matchform och Dana Leskinen ska i skrivande stund troligen också kunna medverka. Detta är en typisk mitt i säsongenmatch mot ett lag som när som helst kan explodera på sin hemmaplan. Det gäller att ha is i magen och eld i hjärtat. Steve Beeks får försöka optimera laguttagningen baserat på dagsform och även med tanke på de krävande veckorna augusti innebär.


Avspark i Åggelby sker kl 14.00 denna lördag, 31/7. Kan man inte vara med och se det hela på plats får man lov att följa med direktsändningen på Ruutu+ istället.150 visningar

Comments


thumbnail_ÅUB-logo_med ÅU-logo.jpg
liten_annons_ålandstidningen_ÅU-HPS_RGB.jpg
bottom of page