top of page

Nu börjar det! HPS borta på lördag!

Varje vinter för med sig en vår. Varje vår för med sig en seriepremiär. Nu ska äntligen Nationella Ligan 2023 sparkas av. Åland United inleder inkommande lördag klockan 14.00 borta, på Hofs Arena i Svedängen, Helsingfors.


Inför lagens senaste möte den 11 mars på Wiklöf Holding Arena i Nationella Cupen konstaterade vi att HPS är ett tufft lag för Åland United. Den gången visade sig uttalandet stämma, för HPS åkte hem med en förkrossande 5-2 seger. Helgen efter tog deras väg dock slut borta mot KuPS och efter det har Nationella Ligan varit i lagets absoluta fokus. Det är inte bara denna vår som HPS har bjudit upp till dans. Förra vårens motsvarande match i Helsingfors blev en riktigt nervig sådan och först Jacqui Hands mål precis före slutvisslingen kunde säkra 3-3 och en poäng till Åland United.


HPS, med Mari Savolainen i spetsen överraskade till en del under förra året, då man slutligen stannade på sjätte plats. Nu har laget dels fyllts på, dels förädlats och i år finns det folk som utan att rodna föreslår De Gröna Jägarna som medaljlag. Där gäller det för rutinerade lagkaptenen Aino Lehtinen att hålla ivern hos laget på konstruktiv nivå. Man har en god offensiv med spelare som Aada Nurmi och Oona Jääskeläinen, men också en rutinerad och flexibel defensiv med Eerika Hämäläinen och nya målvakten Iina Rautiainen att falla tillbaka på. HPS förra målvakt finner vi ju detta år i Åland United, nämligen Jessica Kiviaho.


Ingen kan realistiskt tänkt vänta sig en lätt eftermiddag för någondera laget, om det nu finns sådana i Nationella Ligan. Det kommer att bli fysiskt och kompakt. Laget som får ut mest av sina starka kvalitéer kommer att dra längsta strået.


Steve Beeks och hans team har jobbat med laget och är redo för premiären. Louise Andersson och Milla Rosenberg är ännu borta ur den spelande truppen, precis som troligen Pille Raadik som fick en fotskada på träningen. Hailey Whitaker är tillbaka i matchform och för Taylor Aylmer väntar första tävlingsmatchen i Åland Uniteds dräkt. Jacqui Hand, Dana Leskinen, Riikka Lilja, Senja Salo och Sanni Ojanen är tillbaka från landslagsuppdragen och Tilda Råtts har anslutit och tränat med laget över en vecka redan. Det mesta är som det ska alltså och Åland United är redo för årets höjdpunkt. Den långa lunken! Alltid lika speciellt med premiär.


Vi hoppas så klart på stort följe på läktarna i Helsingfors. De som inte kan ta sig dit kan se matchen direkt på Ruutu+.

Foto Sascha Zachhuber

158 visningar

Comments


thumbnail_ÅUB-logo_med ÅU-logo.jpg
liten_annons_ålandstidningen_ÅU-HONKA_webb.jpg
bottom of page