top of page

Nu börjar det! Honka borta på lördag!!!

Då är det dags för slutspurten i Damernas Ligas övre slutspelsserie. Fem omgångar återstår att spela och inte en enda medalj eller slutplacering i tabellen är klar och spikad. Åland United inleder slutspelsserien med ännu en bortamatch i Hagalund mot Honka, som ligger i hasorna på ledande HJK., fem poäng efter och med en liten guldvittring i näsborrarna. Detta blir säsongens fjärde möte mellan de två lagen. I cupens semifinal vann ÅU med 1-0 i Hagalund. I ligan har det gått sämre. Honka plockade hem poängen från WHA genom en 2-0 seger och för bara lite mera än en månad sedan reste sig Åland United från ett tremålsunderläge i Hagalund till en knapp 3-2 förlust. ÅU ligger fjärde, fem poäng efter TiPS som efter grundserien återfinns på bronsplats. Det finns mycket att spela om för alla de sex lagen i denna slutserie.


Honka har som sagt gått hårt fram. Resultaten har inte varit överlägsna, sedan 5-1 segern mot Ilves i juli. Knappa enmålssegrar mot IK Myran, TPS och Åland United och 2-2 mot JyPK är exempel på slutsiffror. Egentligen har väl Honka inte varit överlägset under hela säsongen, men man har lyckats anpassa sitt spel efter situationen och helt enkelt genom klyschan "att spela eget spel" kunnat samla ihop alla de poäng som fört dem upp i guldstriden. I Rosa Lappi-Seppäläs lag finns det fart och talang, till exempel genom vindsnabba Dana Leskinen och även lite styrka och rutin genom till exempel Riikka Hannula, Milla Punsar och inte minst Elli Pikkujämsä. Vissa av spelarna står för styrka, vissa för rutin, endel för båda.


Åland United har fått tillbaka landslagsspelarna från sina EM kvaläventyr och veckan har kunnat föras i goda förhållanden, mestadels på Hammarvallens gräsplan. En förväntansfull stämning finns inom truppen som endast med säkerhet har Maryette Karring frånvarande i lördagens kamp. Samuel Fagerholm känner av den inspirerade feelingen:

"Det känns väldigt bra just nu, då vi har hela truppen samlad igen. Många bitar har börjat falla på plats och jag ser väldigt mycket fram emot matchen på lördag. Många spelare har även sagt att det är synd att säsongen inte börjar nu, då vi börjar vara närmare det vi strävar efter. Jag tror att slutserien blir jämn och tuff. Vi har alla möjligheter att klämma åt alla motståndare, och det har de med. Bästa formen avgör helt enkelt."


Avspark sker i Hagalund klockan 14.00 på lördag. De som inte kan följa laget på plats kan se matchen på Yle Arena i direktsändning, eller sedan som eftersändning i YLE 2 klockan 16.00.


Nu är det dags! Den härliga hösten startar!!!


Bild: Juhani Järvenpää118 visningar

Comments


thumbnail_ÅUB-logo_med ÅU-logo.jpg
liten_annons_ålandstidningen_PK35V-ÅU.jpg
bottom of page