top of page

Nu börjar Cupen. TPS kommer på lördag

Nu var det dags för tävlingsfotboll igen. På lördagen kommer TPS, som numera huserar i division 1 för att utmana Åland United på Wiklöf Holding Arena i cupen. Hemmalaget har ju en titel att försvara i denna tävling, så inga planer på att sälja sig lätt finns. Detta är också tredje året på raken som dessa lag möts i detta tidiga skede i cupen. De två senaste åren har man spelat i Åbo och Åland United har avgått med seger bägge gång. Nu har vi alltså fått hemmaplan och hoppas på att kunna fortsätta sviten.


TPS föll alltså ur Nationella Ligan i höstas och tar ny fart i division 1. Några rutinerade spelare, såsom klubbikonen Mira Andersson och målvakten Siiri Välimaa har slutat sina karriärer. Även några andra spelare har lämnat, så som Frida Lähteenmäki (till Lidköpings FK), Laura Kattelus (Ilves) och Tiia Hirvonen (JyPK). Några förstärkningar har man fått in, från TuWe, TPS 2 och även comebackande Laura Wentjärvi kommer att ses i de svartvitrandiga denna säsong. I övrigt har man kunnat hålla kvar stora delar av truppen och nye tränaren Akusti Salonen, som är känd som tränare på herrsidan kommer att ha en del rutin bland den ändå rätt unga truppen, att jobba med.


TPS har varit lite i samma situation som Åland United och inte matchat mot dammotstånd ännu i år. En par träningsmatcher mot TPS P07 lag har man spelat, men nu är det alltså riktig match.


Åland United har ju , som alla vet förändrats en hel del sedan cupsegern i höstas. Huvudtränare Steve Beeks har jobbat in grunder för lagspel just med tanke på denna första tävlingsmatch. Nu gäller det att prestera och så kan man jobba vidare för att bli bättre i match efter match allt efter att säsongen fortskrider.


Alla spelare, förutom Karen Reyes är tillgängliga för spel på lördag. Utmaningarna sitter, förutom i motståndet och i den egna prestationen faktiskt lite i vädret. Wiklöf Holding Arenas uppvärmda konstgräs är ypperligt. Om det snöar ymnigt och vräker ner snö kan det dock bli lite riktig cupfeeling, såsom på gamla goda tiden, kring det hela.


Monica Hagström, som stigit fram som något av en cupspecialist med bland annat två avgörande semifinalmål de två senaste säsongerna ser fram emot lördagens match:

" Det känns riktigt bra att köra igång med årets första officiella match. Fast vi har många nya spelare och en ny tränare så har vi fått den nya spelstilen väl inkörd. Matchträningarna mot pojkar har förberett oss effektivt och nu är vi redo att slå TPS."


På grund av våra lokala coronabestämmelser kommer vi inte att kunna ta in publik på Wiklöf Holding Arena denna gång. Däremot kan alla som vill, och vi hoppas ni är många, se matchen direktsänd och med svenskspråkig kommentar på Åland Uniteds Youtubekanal. Avspark klockan 17.00 denna lördag. Resan mot en ny cupfinal börjar här. Heja Åland United!181 visningar

Comments


thumbnail_ÅUB-logo_med ÅU-logo.jpg
liten_annons_ålandstidningen_ÅU-HONKA_webb.jpg
bottom of page