top of page

Nu är Pilles stund snart här!

Nu snart, på onsdag klockan 18.30 är det dags för Pille Raadik att få känna Åland Uniteds, det åländska samhällets, klubbens supportrars och sponsorers samt så klart även sitt eget landslags kärlek.


Sedan 2011 har Pille representerat Åland United och medräknat de tre cupmatcherna även från denna säsong har hon sedan dess spelat i 261 tävlingsmatcher, gjort 22 tävlingsmål, vunnit 2 mästerskapstitlar, 2 cuptitlar, vunnit 7 nationella medaljer av annan valör än guld och spelat 4 matcher i UWCL. För Estland har hon i sin tur gjort 88 A-landskamper sedan 2007.


Pille Raadik gör alltså just nu sin 12e säsong i Åland United och den 16e för Estlands A-landslag. Det tycker vi är värt en testimonial match där båda hennes lag möts och biljettintäkterna går till henne själv.


10€ kostar biljetterna och vi är tacksamma om man kan betala kontant. Det finns även möjlighet att donera biljettintäkter, ifall man till exempel skulle vilja att hela släkten var med men inte får hit dem. I så fall skriver man "Donation Pille Raadik" och betalar in detta på bankkontot FI 35 5561 1850 0032 50 så går pengarna oavkortat direkt till Pille.


Det blir alltså en match, likt den i söndags mellan Åland United och Estland. Det som inte är riktigt klart är för vem Pille ska spela. I söndags spelade hon för Estland och Åland United med Steve Beeks i spetsen tycker det vore mer än rätt att hon nu då kunde spela för sitt klubblag, som ju ändå på sätt och vis är med och arrangerar matchen. Estland i sin tur med huvudtränaren Sirje Roops som språkrör anser att detta är ett estniskt landslagsläger och att Pille självklart spelar för sitt land vid en så här viktig tilldragelse. Från arrangörssidan försöker man medla och även prata med Pille själv om vad som vore det bästa. Kommer man och ser matchen på onsdag får man rimligen se hur det slutar, alltså i vilken matchdräkt Pille stiger in på Wiklöf Holding Arena.


Vi hoppas på möjligast mycket folk för att skapa en feststämning i vinterkvällen. Pille Raadik har gjort ett livsverk här hos oss på Åland och fortsätter ju ännu med det. Kom och låt henne se hur mycket vi uppskattar henne. Eventuellt kan vi få se ett mycket sällsynt leende också! Bara coacherna kan bli bekväma med vem hon ska spela för...448 visningar

1 Yorum


Pille kan kanske spela 1 halvlek för vardera laget, skulle ge henne det utrymme tycker jag. Annars enligt hennes eget önskemål.

Beğen
thumbnail_ÅUB-logo_med ÅU-logo.jpg
liten_annons_ålandstidningen_ÅU-HONKA_webb.jpg
bottom of page