top of page

Nationella Ligan avslutas mot HJK på lördag

Så har även hela fotbollssäsongen 2021 närmat sig sin ände. För Åland Uniteds del återstår, förutom Cupfinalen den 16e oktober, den sista matchen i årets Nationella Liga. HJK kommer på besök till Wiklöf Holding Arena och vi vet redan att efter matchens slut kommer Åland United att tilldelas bronsmedaljer och HJK att sluta antingen fjärde eller femte i ligan. Matchen gäller dock i allra högsta grad dels äran och dels som generalrepetition för den stora finalen för hemmalagets del. Dessutom är detta sista gången som Åland United av 2021 uppträder hemma i Mariehamn.


Lagen har hittills mötts två gånger i år. I våras var Åland United starkare borta på Bolt Areena och drog det längre strået med siffrorna 0-2, efter Mariana Jalecas och Pille Raadiks mål. Sen möttes lagen igen i augusti på Wiklöf Holding Arena och den gången slutade det i delad poäng efter 1-1 och mål av Maaria Roth för HJKs del och Anna Westerlund för hemmalaget.


Efter den nämnda poängen i Mariehamn har HJK vunnit två matcher. Man har slagit Ilves med 3-0 och Honka med 4-0 på hemmaplan. Dessutom har man spelat 1-1 mot HPS och förlorat mot TiPS, PK-35 vanda och KuPS. Tillfälliga huvudcoachen Arttu Heinonen har haft att bita i då laget ibland levererat långt under förväntan, men ibland presterat sitt bästa spel på hela säsongen. Man vet alltså inte riktigt vad man får då man möter HJK av modell 2021. Spelare som Linda Sällström, Leonie Pankratz och Essi Sainio har kunnat glimta till, men har i det stora hela hamnat långt ifrån det man trodde då de skrevs in i truppen. Rätt mycket har kommit att hänga på andra spelare, som Katariina Kosola och Ria Karjalainen, samt försvarets Maaria Roth och kanske Mimmi Nurmela. Många unga spelare har luftats och de har gett varsel om vad som komma kan i framtiden, men årets HJK har inte varit det man själva väntade sig, det är säkert.


Nu gäller det för Åland United att avsluta med flaggan i topp. har HJK en bra dag kan det bli hur tufft som helst. De som såg matchen i augusti minns hur bra fotboll det blir då lagen spelar på rätt nivå. Steve Beeks har jobbat med en trupp som dels kvicknar till och dels har lite fortsatta bekymmer hälsomässigt. Karen Reyes fick redan inför förra matchen ett sent besked om att hon kunde spela trots allt, så hon kommer att kunna vara med i truppen på lördag. Olivia Ulenius var sjuk förra helgen och de senare dagarna under veckan får visa om hon kan vara med denna gång. Signy Aarna har också varit krasslig så man väntar och ser hur det ser ut, i dessa lite känsligare tider kring flunsor. Mariana Jaleca är i träning, men kommer troligen inte ännu denna helg att vara i 100% spelskick. Även Selma Viktorsson, som skadade sig inför förra matchen på träning är ur slag och vi hoppas ha henne tillbaka till cupfinalen. I övrigt är det ett hungrigt gäng som vill göra sitt bästa för hemmapubliken en sista gång detta år och sedan explodera i cupfinalen nästa helg!


Åland United-HJK går alltså på Wiklöf Holding Arena denna lördag, med avspark 16.30. Vi önskar att alla som har minsta intresse av att se årets lag spela hemma ännu en gång kommer till platsen. Kan man inte det, men ändå vill se laget kan man göra det genom Ruutu+ i direktsändning som vanligt.109 visningar

Comments


thumbnail_ÅUB-logo_med ÅU-logo.jpg
liten_annons_ålandstidningen_PK35V-ÅU.jpg
bottom of page